Najbolji golfer u istoriji stigao zemljaka, još korak do legende!

Autor:

Sport

28.10.2019

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelja je počela pitanjima o njegovom zdravlju, mogućnostima, snazi turnira u Japanu. A završena je veličanstvenom pobedom. Legendarni američki golfer Tajger Vuds (43), trijumfovao je na premijernom Zozo šampionatu u Japanu, sedmom turniru u sezoni 2019/20.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tajger Vuds i Sem Snid na vrhu večne liste

Na taj način stigao je do svoje 82. PGA titule, čime se izjednačio sa zemljakom Semom Snidom, na prvom mestu večne rang-liste.

Poslednjeg dana turnira u Čibi, upisao je 67 udaraca i sa tri rupe prednosti trijumfovao u odnosu na domaćeg asa Hidekija Macujamu, za šta je nagrađen sa 1,75 miliona dolara. Treće mesto pripalo je Severnom Ircu, Roriju Mekilroju koji je turnir završio sa šest rupa slabijim rezultatom od Vudsa i učinkom od „minus 13”.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
82. TROFEJ!

- Poenta je da budemo dosledni i da sve u životu radimo najbolje što možemo u dužem vremenskom periodu. Srećan sam zbog karijere, koju sam imao do sada- objašnjavao je Vuds novi rekord. 

Vuds je znao da proslavi pobedu u „Narašino kantri klubu”, a novinari su ga vratili u daleku prošlost, jer su želeli da se priseti i svoje prve PGA titule.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi trofej pre 23 godine!

- Sećam se dobro, bilo je to 1996. godine u Las Vegasu. Većinu turnira osvojio sam u Americi, pa mi je zato draga činjenica što sam rekordnu, 82, ostvario van granica moje zemlje, i to baš ovde u Japanu. Hvala Vam na podršci - pun je bio emocija Amerikanac.

I pored brojnih zdravstvenih problema u poslednjih nekoliko godina, Vuds je priznao da ne želi da se zaustavi na 82 pobede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Neće stati na ovoj brojci...

- Svakako da moja budućnost sada izgleda svetlija, nego što je bila pre ovog turnira. Trudiću se da nastavim da igram sa ovoliko žara i u narednih par godina - rekao je po mnogima najveći golfer sveta svih vremena, Tajger Vuds.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Veliki problemi sa zdravljem, ali uvek nasmejani Tajger Vuds

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading