PARAGLAJDINGOM OSVOJIO VRŠAC - Goran Đurković je sreću pronašao na nebu!

Autor:

Sport

25.10.2019

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je poznata kao zemlja timskih sportova. Međutim, u Vršcu je situacija malo drugačija. Jedan o sportista koji je izabrao individualni put i u njemu stekao ime poznato u gradu je i Goran Đurković (37) koji je zadovoljstvo pronašao u paraglajdingu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Goran Đurković

Za svoj sport kaže da je aktivnost prepuna adrenalina u kojoj preovlađuju koncentracija, dobro poznavanje vremenskih prilika i fizička spremnost, ali to voli.

- U svet vazduhoplovstva sam ušao jako mlad sa svega šest sedam godina puštajući zmajeve i čitajući o vazduhoplovstvu. Ljubav prema paraglajdingu se rodila sa 13 godina kada sam počeo i da treniram. Za mene nema boljeg sporta - istakao je Đurković.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Velika ljubav prema ovom sportu, a pre svega talenat i trud su mu omogućili da osvoji brojne svetske i domaće trofeje u preciznom sletanju.

- Puno mi znače sve nagrade koje osvojim. Svetske vazduhoplovne igre koje su pandan Olimpijskim igrama sam osvojio 2009. u Italiji, a godinu dana kasnije sam bio treći u Dubaiju iako mi je malo falilo za pobedu. Tu je i Svetski kup gde sam najbolji bio 2016. Od naših nagrada u mojim vitrinama je "Zlatni orao", najprestižnija nagrada u našem vazduhoplovstvu, koji sam osvojio sedam puta. Posebno mesto zauzima nagrada Sportista godine grada Vršca za 2018. Ona mi daje podstrek da se i dalje bavim paraglajdingom - ponosan je ovaj Vrščanin.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

Svi ti uspesi ne bi bili mogući bez ulaganja u opremu i odlaske na razna takmičenja, a sve to iziskuje poprilično novca.

- Nije lako baviti se ovim sportom jer zahteva dosta odricanja. Godišnje je potrebno oko 7.000 - 8.000 evra i to da proberem gde ću da idem. Tako sam se jednom prilikom premišljao da li da kupim auto, ili da idem u Indoneziju. Otišao sam na takmičenje - jasan je Đurković.

NAPOMENA: Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove opštine Vršac

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading