Mali sajam sporta okupio mališane u Zaječaru

Autor:

Sport

10.10.2019

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mališani i sportisti iz Zaječara postali su deo tradicije Sportskog saveza Srbije. Mali sajam sporta organizovan je u hali na Kraljevici, a tokom čitavog dana svi od preškolaca, preko osnovaca do srednjoškolaca oprobali su se u različitim sportovima.

RepublikaFoto: MSS
Sjajan događaj u Zaječaru

Na samom otvaranju prisustvovali su pomoćnik gradonačelnika Milan Stanković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, predsednika Sportskog saveza Zaječara Dragiša Simonović generalni sekretar Sportskog saveza Zaječara Igor Božinović. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek bio je sprečen da dođe zbog bolesti, ali je njegovo izvinjenje i pozdrave preneo generalni sekretar i dodao:

- Drago nam je što grad Zaječar i Sportski savez organizuju veliki broj sportskih događaja. Nadamo se da ćete Mali sajam sporta uvrstiti u svoj kalendar sportskih manifestacija. Sva deca koja su danas ovde, nove generacije koje tek dolaze, moramo uključiti u sistem sporta. Moramo deci obezbediti dobre uslove za treniranje, pokazati im šta su benefiti sporta. Bavljenje sportom, i fizičkom aktivnošću uopšte, znači za decu zdraviji i kvalitetniji način života, druženje, razvijanje takmičarskog duha, zdrave svesti... A ako svojim napornim radom postignu odlične rezultate biće nagrađeni zahvaljujući višegodišnjem ulaganju u sport Vlade Republike Srbije. nadamo se da će i roditelji, vaspitači, učitelji, profesori shvatiti da zajedničkim snagama moramo uticati na decu, skloniti ih sa stranputice, a sport je svakako najbolji način za to - poručio je Marinković.

Kao i u svakoj opštini do sada, na otvaranju Malog sajma sporta dodeljene su lopte za škole.

Mladi rukometaši potrudili su se da svojim sugrađanima objasne osnovna pravila i pruže priliku da svako dete uputi udarac ka golu. Na liniji za servis bila je velika gužva a mališani su se trudili da prebace mini mrežu za odbojku. Videli smo i koliko su mališani spretni prelazeći prepreke na mini poligonu i u gimnastičarskoj sali. Za vreme Malog sajma održano je i gradsko školsko takmičenje u stonom tenisu. Maskota Rista oprobao se i u tenisu, zajedno sa dečicom iz mlađih razreda. Mladi Zaječarci su pokazali i atraktivne poteze džudoa i kik boksa, kao i majstorije šahista i opremu za streljaštvo. Deca iz Zaječara upoznata su sa sportskom ponudom u svom gradu, a od 22. do 24. novembra posetiće i 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading