Sajam sporta u Kraljevu uveličali i evropski šampioni u odbojci!

Autor:

Sport

03.10.2019

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Vrnjačkoj Banji i Kraljevu održana su dva sportska događaja koja nastavljaju lepu trediciju. Pokret trećeg doba aktivirao je starije sugrađane i tokom tri dana organizovao takmičenja u sklopu 12. "Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba".

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Sajam sporta u Kraljevu

Sportski savez Srbije podržao je ovu akciju jer ne smemo zaboraviti da je fizička aktivnost bitna tokom čitavog života. Trećeg dana manifestacije preko 1200 takmičara pozdravio je generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković. Sa druge strane u Kraljevu dan je bio posvećen onim najmlađima.

Prošle godine Sportski savez Srbije organizovao je prvi Mali sajam sporta u ovom gradu na Ibru. Tu tradiciju nastavio je Sportski savez Kraljeva. 2. Mali sajam sporta uveličali su i evropski šampioni, odbojkaši Srbije rođeni Kraljevčani Uroš Kovačević i Srećko Lisinac.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i predsednik Sportskog saveza Kraljeva Miloš Simović. Generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković sumirao je utiske:

- Akcije poput 12. "Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba" su od velikog značaja za zdravlje nacije. Bez obzira na godine fizička aktivnost je način da se ljudi druže, zabave, ali svakako i misle o svom zdravlju. Ne smemo zaboraviti kako najstarije, tako i one najmlađe. Zato je veliko zadovoljstvo kada vidimo rezultate našeg rada, da inicijativa za organizovanje Malih sajmova sporta traje i u teritorijalnim sportskim savezima. Na Sportskom savezu Srbije je da bude inicijator, da pokrenemo teritorijalne sportske saveze, a na njima je da održe tradiciju, posvete pažnju deci i zajedničkim snagama pomognu promociju sporta na lokalu. U Kraljevu smo videli mnogo razigranih mališana, a nadamo se da će po ugledu na svoje sugrađane šampione i oni sami ući u sistem sporta i sutra nas obradovati novim medaljama - poručio je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading