Ovaj sjajni čovek putuje 11 sati kako bi besplatno trenirao srpsku decu na Kosovu!

Autor:

Sport

01.10.2019

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika vest za srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji desila se u Goraždevcu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Velika radost za mališane

Nedavno se otvorio klub borilačkih veština  ,,Vukovi Goraždevac" u selu Goraždevac koje se nalazi u opštini Peć. Ovo je prvi sportski klub, zvanično registrovan u APR-u, otvoren na prostoru Metohije, u poslednjih 20 godina. U klubu se trenira kik boks, savate i boks.

Trenutno broji 65 članova, uzrasta od 4 do 23 godine. To su deca i mladi sa prostora srpskih enklava i povratničkih sela Brestovik i Brežanik, kojima je ovaj vid rekreacije od velike važnosti. Trener i osnivač kluba je osvajač više medalja na državnim prvenstvima Srbije Milan Savanović.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

On svakog petka, posle završene radne nedelje, putuje 11 sati, kako bi održao treninge subotom i nedeljom. Trenizi su besplatni, i trener nema profit od istih, isključivo iz velike ljubavi prema toj deci odlučio se na taj korak.

Klub svu potrebnu opremu nabavlja putem dobrotvornih priloga. Dosta ljudi je pomoglo ali ima još mnogo tog što bi moglo da se učini za ove mlade ljude,kojima je više nego neophodna naša podrška.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading