Bjelica najbolja poenterka Svetskog kupa!

Autor:

Sport

29.09.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska odbojkašica, Ana Bjelica, je najbolja poenterka tek završenog Svetskog kupa u Japanu.

RepublikaFoto: Starsport
Ana Bjelica

Podmlađena selekcija Srbije završila je takmičenje na devetom mestu, ali pošto ono nema kvalifikacioni karakter, Srbija neće osetiti posledice tog rezultata.

Bjelica je blistala na turniru, a na kraju takmičenja ukupno je sakupila 209 poena – 187 iz smečeva, 13 iz blokova i 9 aseva.

Čekalo se da se okonča meč između Rusije i Brazila da se vidi da li će Ruskinja Natalija Gončarova možda prestići Bjelicu, ali je nakon poraza Rusije od 3:1, postalo jasno da je ruski korektor na drugom mestu sa 207 poena.

Treća je Dominikanka Brajlin Elizabet Martines sa 197, Kineskinja Ting Džu osvojila je 178, a Brazilka Loren Žeraldo Tešeira imala je 161 poen tokom takmičenja.

Bjelica je počela karijeru u Poštaru, igrala je za Crvenu zvezdu i Volero, a od naredne sezone će se vratiti u brazilski Osasko, gde je nastupala u sezoni  2016/2017. U srpskoj reprezentaciji glavna rivalka za mesto u timu joj je najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković.

Brat Ane Bjelice je crnogorski košarkaški reprezentativac Milko Bjelica, dok joj je sestra bivša crnogorska košarkaška reprezentativka Milka Bjelica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading