Evo kako Srbija može do OI!

Autor:

Sport

28.09.2019

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaši Srbije plasirali su se u finale Evropskog prvenstva, gde ih u nedelju očekuje duel sa Slovenijom. Ipak, šta god da se dogodi u tom meču, Srbija neće moći da obezbedi plasman na OI.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Odbojkaši Srbije

Mesto na Olimpijskim igrama  može da se obezbedi samo na kvalifikacionim turnirima za to takmičenje.

Zasad su sigurni učesnici Olimpijskih igara Japan (kao domaćin), Brazil, Sjedinjene Američke Države, Italija, Poljska, Rusija i Argentina. Reč je o selekcijama koje su trijumfovale na kvalifikacionim turnuirima u Varni, Roterdamu, Bariju, Gdanjsku, Sankt Peterburgu i kineskom Ningbou, u periodu od 9. do 11. avgusta. Srbija je u tom terminu propustila šansu. U Tokiju će učestvovati 12 najboljih svetskih reprezenatcija preostalo je da se odredi još pet putnika. Biće poznati po završetku poslednjih kvalifikacionih turnira, zakazanih u periodu od 5. do 12. januara 2020, na pet lokacija širom planete.

Svaki kontinent daće samo jednog predstavnika, a za nas je najbitnije saznanje da preostalu šansu imamo u Nemačkoj a turnir je na programu od 5. do 10. januara u Berlinu. Na njemu će igrati Nemačka, Srbija, Belgija, Bugarska, Češka, Francuska, Holandija i Slovenija. Jasno je da će biti teško stići do prvog mesta, jer samo ono garantuje plasman u Tokio.

Selekcije će biti raspoređene u dve grupe sa po četiri tima, po dva najbolja idu u polufinale, a u Japan će putovati samo pobednik. Sastav grupa biće određen na osnovu rang liste CEV-a (Evropska odbojkaška federacija) posle EP 2019, kad će biti i ažuriran poredak na njoj, a trenutno smo na tom spisku drugi, iza Rusa, koji imaju vizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading