Slovenija u finalu EP!

Autor:

Sport

26.09.2019

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaši Slovenije su se plasirali u finale Evropskog prvenstva pobedivši Poljsku u polufinalu!

RepublikaFoto: pixabay.com
Da li će i Srbija do finala?

Slovenija će po drugi put imati priliku da se bori za evropsko zlato, posle pobede nad Poljskom rezultatom 3:1 (25:23, 24:26, 25:22, 25:23).

U grupnoj fazi su pretrpeli dva poraza, da bi kasnije uspeli da eliminišu Rusiju i u polufinalu svetskog šampiona, reprezentaciju Poljske.

Silovito su krenuli Poljaci, pa su posle dobrih servisa Leona poveli sa 9:4. Ipak, uz fantastičnu podršku sa tribina, Slovenci su uspeli da stignu do izjednačenja, kada je bilo 10:10.

Imali su aktuelni svetski šampioni inicijativu u nastavku, koristili su svaku nepažnju rivala, pa su sve vreme bili u prednosti. Ipak su Slovenci bili istrajni u svojoj nameri da osvoje prvi set i posle velike borbe to im je i pošlo za rukom.

Domaći su odlično počeli naredni set, pa je semafor pokazao 3:1. Usledila je velika borba, u kojoj je konstantno u prednostio bio slovenački tim. Pokušavali su Poljaci da sustignu rivala, ali su Slovenci uspevali nekako da odole.

Pri rezulatu 24:24, Poljaci su uhvatili slovenačkog korektora u bloku da bi asom došli do izjednačenja. Iako su Poljaci imali psihološku prednost u nastavku, ispustili su četvrti set, što je publiku dodatno "raspalilo" i nosili su svoje ljubimce do 25:22.

U poslednjem, četvrtom setu, aktuelni svetski prvaci su uglavnom imali prednost od poen, dva. Ipak, u samoj završnici Slovenci su uspeli da preokrenu. Poveli su sa 22:21, a onda i 23:22, da bi Urnaut zabeležio as i Slovenija je imala meč loptu, prvu nije iskoristila, ali zato drugu jeste i potpuno zasluženo se našla u finalu Evropskog prvenstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading