PAŠĆE I FRANCUZI, PA JURIŠ NA ZLATO!

Autor: Todor Petković

Sport

26.09.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki uspeh ostvarili su odbojkaši Srbije plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, koje se igra u Belgiji, Francuskoj, Sloveniji i Holandiji. Tu ih očekuju nezgodni domaćini Francuzi, s kojima će se u petak (21.00, RTS 1, Arena sport) u Parizu boriti za ulaz u finale.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odbojkaši Srbije

Do najbolje četiri ekipe prvo je bilo potrebno preskočiti žilavu selekciju Ukrajine, koja nas je dobro namučila (3:2). Ipak, posle epske bitke selektor "orlova" Slobodan Kovač poručio je da jedva čeka naredni izazov jer Srbija ima samo jedan cilj - da osvoji zlato na EP!

MOTIVACIJA NA NIVOU

- Pričamo kako drugi imaju više motiva od nas, sad mi imamo veliki motiv. Prvo da bismo igrali finale, drugo da pokažemo i tim Francuzima da smo ozbiljan protivnik za kvalifikacije za Olimpijske igre. Milion motiva. Uvek je do sada bilo teško motivisati se, a sada nema kalkulacije. Da uđemo najbolje što možemo i budemo u glavi jaki. Da ne razmišljamo o rezultatu, nego samo poen za poen - istakao je Kovač.

PODRAŠČANIN OPREZAN

Nešto uzdržaniji bio je Marko Podraščanin, koji je na iskusan način psihološki pritisak prebacio na domaćina.

RepublikaFoto: Starsport

- U ovom trenutku ulogu favorita bih prepustio Francuzima. Oni su, zajedno sa Poljacima, pokazali najviše na Evropskom prvenstvu, domaćini su. Imamo dva dana da se odmorimo, da se adaptiramo na novu halu. Pokušaćemo da napadnemo Francuze i napravimo iznenađenje da uđemo u veliko finale - poručio je Podraščanin.

Ovo će biti 11. polufinale Srbije na prvenstvima Starog kontinenta, a na evropskim prvenstvima smo se do sada sastajali 19. puta sa "trikolorima". Naši su 13. puta bili bolji od Francuza naspram njihovih šest pobeda.

Do Tokija preko kvalifikacija

Cilj odbojkaša Srbije je učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju. Do Japana će moći da stignu preko kvalifikacionog turnira u Evropi koji je u organizaciji CEV jer osvajač EP ne ide direktno na OI. Turnir će biti održan u januaru 2020. godine. Na njemu će učestvovati osam ekipa, podeljenih u dve grupe. Prolaz imaju po dve selekcije iz svake grupe, sa razlikom što će pobednici tih mečeva igrati u finalu, a neće se igrati utakmica za treće mesto. Pobednik kvalifikacionog turnira će jedini imati obezbeđenu kartu za Tokio.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading