Udovičić i Štefanek otvorili "Mali sajam sporta" u Leskovcu!

Autor:

Sport

25.09.2019

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi Mali sajam sporta u 2019. godini održan je u Leskovcu u organizaciji Sportskog saveza Srbije uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Učenici 25 osnovnih škola, kao i predškolci ispunili su renoviranu Sportsku halu "Partizan".

RepublikaFoto: Promo foto
Mali sajam sporta

Prezentaciju sportova za svoje male drugare organizovalo je preko 200 leskovačkih sportista. Dobrodošlicu gostima poželeo je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

- Leskovac je poznat kao grad uživanja, uvek nam je drago da ugostimo naše prijatelje, a posle ove manifestacije nadam se da će Leskovac postati i grad sporta. Današnji sajam je rezultat detaljnog planiranja i zajedničkog truda. Veliki broj prisutne dece raduje jer fizička aktivnost pored pozitivnog uticaja na zdravlje ima značajnu ulogu u socijalizaciji i intelektualnom razvoju. Mi ćemo kao grad preduzeti sve mere i podržati sve inicijative za razvoj sporta i sportskog duha, jer je to jedini put ka zdravom odrastanju. Čestitam svima koji su danas doprineli realizaciji ovog sajma, hvala vam na tome  - rekao je Cvetanović.

RepublikaFoto: Promo foto

Ovaj grad po prvi put organizuje sportsku manifestaciju ovog tipa, a predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek nada se da će Leskovčanima postati tradicionalno okupljanje u cilju promocije sporta.

- Drago nam je što u hali vidimo ovoliko klubova, ovoliko sportista, ali i veliki broj dece nadam se budućih šampiona. Nadam se da ćete svi krenuti stopama naših proslavljenih sportista. Malim sajmom sporta u Leskovcu obeležićemo i Evropsku nedelju sporta, zato nemojte samo danas da se družite uz sport već nastavite da se bavite sportom svakoga dana - nakon čega je Štefanek simbolično uručio lopte predsedniku Leskovačkog saveza sportova. Kompleti lopti za košarku, odbojku i fudbal će dobiti osnovne škole iz Leskovca.

RepublikaFoto: Promo foto

Mali sajam sporta otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

- U narednom periodu ćemo raditi na još većem poboljšanju uslova, naš cilj je da se ne vidi razlika između Leskovca i bilo kog drugog grada u Srbiji a da ova deca krenu stopama Davora Štefaneka, Novaka Đokovića, Ivane Španović, naših odbojkaša koji su u polufinalu ili bilo kojih drugih naših sjajnih sportista - istakao je ministar Udovičić.

RepublikaFoto: Promo foto

Mališani iz vrtića Ciciban prikazali su vežbe, dok ih je cela hala pratila. Pošto su zagrejali svoje drugare za sport, deca su se na mini igralištima i sama oprobala u različitim sportovima. 

Sledeći Mali sajam sporta biće organizovan u Kikindi 01. oktobra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading