Obradović saopštio spisak, nema Andree Lekić!

Autor:

Sport

12.09.2019

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović saopštio je spisak igračica na koje računa u duelima sa selekcijama Švajcarske i Slovačke na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

RepublikaFoto: rss.org.rs
Rukometašice Srbije

Srpkinje će prvo odmeriti snage sa Švajcarskom 25. septembra od 18 časova u Kraljevu, a zatim ih očekuje duel protiv Slovačke, koji je na programu 29. septembra od 17 časova.

Na spisku Ljubomira Obradovića nalazi se 20 imena:

Jovan Risović, Kristina Graovac, Katarina Tomašević (golmani), Sanja Radosavljević, Timea Milošević, Dijana Radojević (leva krila), Dragana Cvijić, Slađana Pop-Lazić, Jovana Milojević (pivoti), Željka Nikolić, Ana Kojić (desna krila), Jovana Stoiljković, Marija Obradović, Sanja Vujović, Jelena Trifunović, Tamara Radojević, Kristina Liščević, Jelena Lavko, Anđela Janjušević, Dijana Števin (bekovi).

Okupljanje je zakazano za nedelju, 22. septembar u popodnevnim časovima, kada će ekipa otputovati u Kraljevo.

- Kao i do sada, uvek sam želeo da devojke budu zdrave i sposobne za reprezentativne obaveze. Još se nismo kompletirali od kada sam selektor. To mi je najveća želja, a sve ostalo će doći na svoje mesto. Ne volim formulaciju uloge favorita. Imamo ozbiljan kvalitet. Nikoga nećemo da potcenjujemo, svi igraju, svi treniraju, niko se ne predaje pre vremena - rekao je selektor Obradović.

On je prokomentarisao i izostanak iskusne Andree Lekić.

- Nemam poseban komentar, niko me nije pitao zašto je nema pre utakmice sa Poljskom, ni pre EHF nedelje u Španiji. Medicinsko osoblje nije dobilo ništa, ni usmeno, ni pisano o njenoj povredi, ako je bila povređena. Spisak je napravljen objektivno i odgovorno. Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi i kada je reč o bilo kojoj drugoj igračici - dodao je Obradović.

U grupi se još nalazi i Rusija. Dve najbolje selekcije iz svake grupe izboriće plasman na takmičenje koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. decembra naredne godine.

Finalni vikend igra se u Oslu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading