"Orlovi", igrajte kao naše zlatne devojke!

Autor: T. Petković

Sport

13.09.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo za odbojkaše startovalo je juče mečevima u A i C grupi, koje će biti odigrane u Francuskoj i Sloveniji, ali je nama mnogo zanimljivije ono što se danas dešava u B grupi u Belgiji, u kojoj nastupamo i mi, dok se mečevi iz D grupe igraju takođe danas u Holandiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odbojkaši Srbije

"Orlovi" će iz Brisela protiv Nemaca (danas, 15 sati) krenuti u odbranu bronze iz Italije sa prethodnog EP, a primač Uroš Kovačević se nada da će ove godine sa drugarima otići bar korak dalje, ako ne i cela dva, kao što su to uradile devojke, koje su se u nedelju u Turskoj drugi put zaredom popele na krov Evrope.

- Ponosan sam na naše gracije, uzeti tri medalje u tri godine, tri zlata na najjačim takmičenjima i odbraniti evropski tron je fantastičan uspeh. Zadale su nam domaći zadatak. Dobro su radile pred prvenstvo i isplatilo im se. Mi smo takođe sa novim selektorom Slobodanom Bobom Kovačem odradili paklene pripreme, pa se s pravom nadamo da možemo do samog vrha - kaže Kovačević.

Rivali "orlovima", pored Nemaca, jesu domaćin Belgija, Španija, Slovačka i Austrija. Čini se laka grupa...

- Po nekim rivalima, pošto Poljska, Rusija, Italija, Francuska nisu u našoj grupi, sigurno da je lakša. Međutim, danas svi igraju dobro odbojku, i to raduje. Mi igramo sa Nemcima, koji su bili treći na svetu i drugi u Evropi, pobedili su nas pre dve godine u polufinalu. Dakle, nema lakog protivnika, lake utakmice - oprezan je trofejni momak rodom iz Kraljeva.

Finale EP na programu je 29. septembra u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading