"ONI POPRAVLJAJU UGLED SRBIJE U SVETU!" Predsednik Srbije čestitao odbojkašicama i košarkašima na dosadašnjem uspehu!

Autor:

Sport

08.09.2019

13:18 >> 13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Srbije, koje od 18.30 igraju finale Evropskog prvenstva, kao i košarkaši koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u Kini, šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, istakao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

On je čestitao odbojkašicama ulazak u finale i uputio zahvalnost i njima, kao i košarkašima, na borbenosti i svemu što čine za našu zemlju.

- One šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, kao i naši izuzetni košarkaši - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Titelu.


Kada je reč o fudbalu, Vučić je rekao da tu predstoji velika borba, jer mnogo toga mora da se promeni, da se popravi infrastruktura, od stadiona do stručnog i igračkog kadra.

Preneo je deo razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tokom nedavne posete Budimpešti, o utakmici Ferencvaroš - Dinamo, u kojem je Orban primetio da Ferencvaroš posle 15 godina igra Ligu Evrope, da Mađarska ima sve više stadiona i da njihov fudbal polako napreduje...


- To je za nas važno. Moraju u Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu da se rađaju fudbaleri. Nije Dragiša Binić rođen u Beogradu, došao je iz Kruševca, a bio je najbrži igrač... To nam je potrebno - primetio je Vučić.

Dodao je da očekuje više uspeha u budućnosti u fudbalu, kao i da u rukometu možemo mnogo toga da promenimo i popravimo uz dodatna ulaganja.

RepublikaFoto: Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić prilikom posete stadionu u Leskovcu

Podsetio je da je mnogo uloženo u vaterpolo, te da Savez više nema nikakve dugove, kao i da se ulaže i u klubove.


- Kako zemlja bude ekonomski napredovala više ćemo da ulažemo. Pokušaćemo sa Mađarima zajedničke pripreme da napravimo, posebno u plivačkim sportovima, da možemo da napredujemo - rekao je Vučić.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 18.30 u finalu Evropskog prvenstva brani titulu šampiona protiv domaćina Turske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
gagiceva

08.09.2019 13:56

Sta god uradili, koliko god postigli, oni su za nas najbolji.

Dragojlo

08.09.2019 14:20

Srbija ima vrhunske sportiste koji nas predstavljaju na najbolji nacin sa svojim pobedama na terenima. Oni su obraz nas .

Jana

08.09.2019 14:31

Oni su nasi najbolji ambasadori.

Helena

08.09.2019 14:31

Nas ponos.