Kapiten odbojkaške reprezentacije za Republiku: Hoću Tursku u finalu

Autor:

Sport

06.09.2019

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maja Ognjenović pred polufinalni meč otkriva u čemu se krije uspeh njenog tima, koje joj je tajno oružje i kako se dovijaju da gledaju utakmice naših košarkaša

RepublikaFoto: Tanjug/AP
"Dača gleda sve naše mečeve"

Kapa dole! Šta je tajna formula ove generacije? Srbija je peti put uzastopno u polufinalu Evropskog prvenstva.

- Tajna formula naše generacije je u dobrom radu i sjajnoj energiji koju imamo dugi niz godina. Spoj mlađih i starijih, iskusnih igračica koji besprekorno funkcioniše. Činjenica da smo peti put u završnici EP dovoljno govori. Važimo za odbojkašku silu već godinama i opravdavamo epitet favorita na svim takmičenjima. Ponekad ta vrsta pritiska zna da prija, nekada da zasmeta, ali kad ste najbolji onda je to normalno i mi se za sada dobro nosimo sa time.

Rival na putu ka velikom finalu je nezgodna Italija. Kako sa njima, šta im je mana, što bi se reklo "rak rana?

- Italija je naš stari i poznat rival, imaju odličnu ekipu u kojoj igraju igračice iz najboljih italijanskih klubova. Kad god igramo sa njima te utakmice su zanimljive, pune preokreta, vrhunskog nivoa. Sigurno da i one imaju svoju slabu tačku, a mi ćemo se truditi da to iskoristimo. Po mom mišljenju, servis će biti naše tajno oružje jer ćemo tako onemogućiti da igraju brzo što je svakako njihov imperativ.

RepublikaFoto: instagram.com/maja.ognjenovic
I on je uz naše odbojkašice

Pritisak je sigurno ogroman. Vi, "gracije", ste šampionke Evrope i sveta, aktuelne vicešampionke Olimpijskih igara. Kako je sve to nositi na leđima, pa još biti i kapiten tako uspešnog kolektiva? Kako bodrite sebe i devojke u timu kada "kola krenu nizbrdo"?

- Nositi se sa bremenom 'najboljeg na svetu' nije lako, ali sa druge strane, mnogo znači za samopuzdanje. Kada god ne krene kako treba pomislimo 'pa mi smo prvakinje sveta' (osmeh) i odmah sve krene na bolje. Problem je jer svi žele protiv najboljeg da se pokažu u najboljem izdanju i onda naizgled i sa lakim protivnicima moramo dodatno da se trudimo. Devojke su sjajne, ja kao kapiten sam počastvovana da sam predvodnik ovakve generacije. Tu sam svima na raspolaganju, ali retki su momenti kada dođe do nekih neplaniranih situacija.

Protiv koga bi ste volele da igrate u finalu?

- U finalu, ako pobedimo Italijanke-svakako da priželjkujemo Turkinje jer igrati protiv njih, na njihovom terenu pravi je odbojkaški spektakl. Turci obožavaju svoju zemlju, atmosfera je uzavrela i prosto nemamo priliku da često igramo u takvim "uslovima".

Da li je Dača s lica mesta pratio tvoje mečeve ili će se naknadno priključiti sada kada ste u trci za medalju?

- Danilo je gledao utakmicu u četvrtfinalu protiv Bugarske, ali je zbog drugih planova morao ubrzo da se vrati u Beograd. On pomno prati sve naše mečeve.

Stižete li da pratite i bravure košarkaša na Mundobasketu u Kini? I kakvi su vam planovi posle prvenstva?

 - Košarkaše pratimo 'online' jer zbog naših obaveza ne uspevamo da ih pratimo i 'live'. Navijamo i očekujemo medalju!

Vaši planovi posle prvenstva?

 - Posle prvenstva, ekipa (osim nas 5) putuje na Svetski kup u Japan, dok se ostatak posle par slobodnih dana priključuje svaka svom klubu gde nas očekuju nove sezone i izazovi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading