LIX Open - Kup u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama se održava po peti put!

Autor:

Sport

05.09.2019

07:57 >> 08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

LIX OPEN je odlukom Skupštine grada Beograda, koji nje inače pokrovitelj manifestacije, proglašena za manifestaciju od značaja za grad Beograd i ove godine se održava peti put zaredom. Organizator je Sportsko Udruženje Lix a podršku je pored grada Beograda, pružio i Sportski savez Srbije. Održava se u subotu, 07.09.2019.godine sa početkom u 11.00 h u SC Rakovica, Viševačka broj 2, na stadionu FK Rakovica. Učestvovaće oko 100 dece i mladih sa autizmom i teškoćama iz cele Srbije.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Sportski savez Srbije

Promoter manifestacije LIX OPEN je naš aktuelni olimpijski šampion u rvanju, Davor Štefanek. Oduševljeno je prihvatio poziv da bude promoter:

- Drago mi je da mogu da doprinesem da se deca sa autizmom osećaju bolje i da dam lični doprinos dolaskom na LIX OPEN. Voleo bih da mogu i više da pomognem i apelujem na sve ljude da imaju više razumevanja za tu decu - rekao je Štefanek.

Manifestacija je jedinstvena , jer promoviše program LIXOTERAPIJE, terapijske motorike, jedinstvenog programa na svetu, koji putem specifične motorike i multidisciplinarnim pristupom unapređuje uspešno razne sposobnosti kod dece sa autizmom, suzbija agresiju, razvija socijalizaciju i to sve bez medikamenata.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

Prvi deo manifestacije je  revijalnog karaktera sa prelaženjem raznih sprava,” Lixoligona”, kojih ima preko 50  i namenjen je i deci sa najnižim sposobnostima, a u drugom delu će za one višim spektrom autizma biti organizovano takmičenje podređeno njihovim sposobnostima, u trčanju, bacanju, šutiranju na koš, šutiranju na gol. Obezbeđene su medalje i pehari kao i diplome za sve učesnike.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

Obzirom da su mame najviše posvećene deci i brinu o njima,  24 časa,  moraju stalno da budu na oprezu i ne ostavljaju ih ni na tren same da se ne povrede jednu smo trku posvetili njima, gde one trče pod sloganom “Sve naše mame su za medalje”.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije

Direktor manifestacije je Ljiljana Stanojević, bivši vrhunski sportista nosilac najvišeg zvanja i priznanja u  sportu Nacionalnog sportskog priznanja i koja je autor ovog inovativnog patentiranog programa  i manifestacije LIX OPEN.

" PROGRAM LIXOTERAPIJE I LIX OPEN" je nešto fantastično i skroz novo, gde predstavlja terapijski tretman za decu sa autizmomi i teškoćama. Mi smo omogućili da se i ta populacija može baviti sportom na specifičan način, koji im pomaže da unaprede sposobnosti, da samostalnije vrše osnovne životne radwe, da se socijalizuju i poboljšaju kvalitet života. Pozivamo sve roditelje da dovedu decu sa autizmom i teškoćama na manifestaciju i  budu učesnici u revijalnom delu prelaženja poligona, a mame pozivamo da se uključe u trku “Sve naše mame su za medalje”. Pozivamo i zdrave vršnajke da dodju jer kao inkluziju imamo i prisustvo zdravih vršnjaka, koji im pomažu da savladaju poligone - rekla je Ljiljana Stanojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading