Grbić: Žao mi je što neću voditi Srbiju na OI, odlazim ponosan na sve što smo uradili!

Autor:

Sport

16.08.2019

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak je zvanično saopšteno da Nikola Grbić lišen trenerske funkcije u srpskoj odbojkaškoj reprezentaciji.

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Grbić

- Seli smo i dogovorili se kako bi se stvari promenile na bolje. Ostaje žal što neću biti sa ovim momcima kada se na Olimpijskim igrama budu borili za medalje. Od srca im želim da se nađu u toj situaciji, kazao je Grbić za Sport klub.

Grbić je na selektorskoj poziciji bio od 2015. godine. U prvoj sezoni već je predvodio tim do srebrne medalje u Svetskoj ligi, da bi naredne godine uspeo u onome što generacije pre nisu – osvojeno je zlato u najpopularnijem komercijalnom takmičenju. Zatim je osvojena bronza na Evropskom prvenstvu, a onda i četvrto mesto na planetarnom šampionatu.

- Ponosam sam na to što smo svake godine postizali dobre rezultate. Za četiri godine osvojil smo tri medalje i jednom bili četvrti. I to u ovakvoj konkurenciji u svetskoj odbojci. Mislim da je to nešto na šta svi treba da budu ponosni. Ja kao igrač nikada nisam osvojio zlato u Svetskoj ligi, a uspeo sam kao selektor. Ne treba zaboraviti ni bronzu na Evropskom prvenstvu, koje smo otvorili pobedom nad Poljskom pred punim fudbalskim stadionom.

No, bilo je i problema. Olimpijska viza nije obezbeđena za Rio, a ovog leta u Bariju propuštena je prva prilika da se ona osigura i za Tokijo. Srpski odbojkaši savladali su Australiju i Kamerun, a onda su podbacili u najvažnijem meču protiv Italije.

- Kada je reč o pripremama i organizaciji ovog leta, mislim da je urađeno sve kako treba. Ipak, ekipa je bila u grču. Čini mi se da je ekipa bila pod prevelikim pritiskom… Zna se da kada igramo bez emocije onda možemo da imamo problem sa bilo kim. Ove uspehe koje sam navodio ostvarili smo jer smo emocije izneli na parket, zaključio je Grbić.

OSS će, kako se navodi, novog selektora imenovati što pre, jer ekipu uskoro očekuje Evropsko prvenstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading