Batez ugostio Štefaneka i Marinkovića!

Autor:

Sport

12.08.2019

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez ugostio je predsednika i generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije, Davora Štefaneka i Gorana Marinkovića, kao i pravnog savetnika profesora Nebojšu Đurđevića u Novom Sadu. Na sastanku su razmenjene informacije o sportskim savezima na teritoriji Vojvodine i preduzeti konketni koraci u rešavanju problema u ovom segmentu.

RepublikaFoto: Promo foto
Priča o mnogim stvarima

Najviše je bilo reči o Sportskom savezu opštine Kule, gde više godina postoje problemi kako pravni tako i u konkretnom funkcionisanju ove institucije. Odlučan stav Sportskog saveza Srbije da svaki teritorijalni sportski savez mora da posluje odgovorno i da sport određene opštine ne sme biti zapostavljen, doveo je do epiloga koji je najbolji za sve:

- Sportski savez Srbije preuzeće poslovanje Sportskog saveza opštine Kula sve dok se ne stvore uslovi da sport ovog grada nesmetano funkcioniše. Kao krovna institucija srpskog sporta ulažemo veliki trud da kontrolišemo i pomognemo funkcionisanje sporta na lokalu – istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.

Na njegove reči nadovezao se generalni sekretar Goran Marinković:

RepublikaFoto: Promo foto

- Situacija u Kuli nas je zatekla od kad smo preuzeli rukovođenje Sportskim savezom Srbije. Brinućemo o ovom sportskom savezu u nadi da ovakvih slučajeva neće više biti. Još jednom ću ponoviti ono što i predsednik i ja stalno govorimo na sastancima – sport ne može biti olako shvaćen, neophodno je razumevanje, konstantan rad, komunikacija i savetovanje sa Sportskim savezom Srbije i briga o mladim ljudima koji se bave sportom – rekao je Marinković.
Na sastanku u Pokrajinskom sekretarijatu za sport dogovoren je plan za daljle zajedničko funkcionisanje, kao i poseta sportskih saveza Vojvodine.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading