Debakl u meču godine: Srbija ubedljivo poražena od Italija i propustila prvu šansu za plasman na OI!

Autor:

Sport

11.08.2019

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije neće (barem za sada) igrati na Olimpijskim igrama u Japanu. Pre tri godine Orlovi su propustili olimpijadu u Brazilu, a sledećeg leta ih možda neće biti ni na smotri najboljih odbojkaša u Aziji, a nakon ubedljivog poraza od Italije u Bariju od 3:0 (25:16, 25:19, 25:19) u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira.

RepublikaFoto: ossrb.org
Odbojkaši Srbije

Da se razumemo, šansa za plasman na Olimpijske igre za naš tim i dalje postoji. Orlove u januaru očekuje još jedan kvalifikacioni turnir, ali će šanse za prolaz biti minimalne jer će samo jedna reprezentacija na kraju izboriti vizu, a na turniru će igrati i neke od najkvalitetnijih selekcija sveta koje se, kao i mi u ovom krugu nisu izborile za vizu - Francuska, Bugarska, Holandija, Belgija..

Što se tiče večerašnjeg poraza, od starta su Italijani preuzeli inicijativu, sasvim su zatvorili sve pokušaje srpskog tima, pa su nošeni podrškom s tribina bez problema stigli do ogromnih 8:2 u prvom setu. Nisu Orlovi uspevali da nađu prolaz pored rasploženog rivala. O tome svedoči i podatak da je Italija prvi set završila sa četiri bloka, dok Srbija nije imala nijedan. Na drugoj strani raspoloženi su bili i Huantorena i Zajcev, u završnici je zablistao i Đaneli, pa su Azuri vrlo lako došli do prednosti zahvaljujući trijumfu od 25:16.

Malo su bolje zaigrali naši odbojkaši u drugom setu, ali je Italija sredinom seta pobegla na tri poena razlike (11:8) i tu prednost (dva-tri razlike) u potpunosti održavala. Pokušavali su naši momci da se trgnu, selektor Nikola Grbić ih je hrabrio da mogu do preokreta, ali su Azuri bili zaista nepogrešivi i ubitačnom serijom od četiri vezana poena na servis moćnog Zajceva i zahvaljujući odličnom Đaneliju stigli do vođstva od 2:0 trijumfom od 25:19.

RepublikaFoto: volleyball.world
Večeras nije bilo razloga za slavlje

Demoralisani Orlovi su i u trećem setu bili samo topovsko meso za raspoložene Azure. Iako su na prvi tehnički tajm-aut otišli sa prednošću od 8:6, Orlovi su potpuno pali u nastavku sa četiri vezana izgubljena poena ušli u nervozu (8:10) i na kraju u konačni poraz. Zajcev, Antonov i Đaneli su nastavili da nas terorišu servisom i jakim smeč udarcima, pridružio im se i visoki Huantorena pa je kapitulacija bila neizbežna.

Loše su srpski odbojkaši odigrali ovaj odlučujući meč, a posledice ovog debakla biće poznate tek u januaru kada usledi popravni. Biće teško, ali ne i nemoguće domoći se OI u Japanu jer su nas Orlovi navikli na uspehe, ali je potrebno da se poprilično poprave kako bi ispunili krajnji cilj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading