"Orlovi" jači od "kengura": Odličan start kvalifikacija za OI

Autor: Sportklub

Sport

09.08.2019

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, koji se održava u Bariju. "Plava četa" slavila je protiv Australije rezultatom 3:1 (26:28, 25:19, 25:19, 32:30).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odbojkašice Srbije

U veoma uzbudljivom duelu koji je trajao dva časa i osam minuta Srbija je odigrala dva maratonska seta – prvi i poslednji.

Verovatno bi meč trajao mnogo kraće da je Srbija u prvom setu iskoristila jednu od tri set-lopte, a budući da to nije uspela, "Kenguri" su videli svoju šansu, a najopasniji su bili u četvrtom periodu.

Tokom čitavog meča Srbiji je nedostajao dobar blok, ali je zato funkcionisao servis, a naročito je ubojit bio Aleksandar Atanasijević.

U drugom periodu upravo je on pokrenuo svoju selekciju sa tri vezana asa, za vođstvo od 7:4, što je bilo dovoljno da kvalitetnom igrom u napadu "Plava četa" dođe do izjednačenja.

U trećem setu dobro je servirao i srednji bloker Srećko Lisinac, pa je prednost Srbije od 16:12 bila dovoljna za mirnu završnicu. Naročito je lep poen osvojio Uroš Kovačević u završnici za 24:18.

Poslednji set doneo je divovsku borbu, puno preokreta, a na kraju i malo sreće srpskim odbojkašima. Osmi as Atanasijevića za vođstvo od 30:29 nagovestio je kraj, da bi posle poena Ivovića Srbija realizovala šestu meč-loptu, nakon greške kapitena Australije Pola Kerola.

U srpskom timu blistao je korektor Aleksandar Atanasijević, koji je osvojio 35 poena, a pratili su ga Marko Ivović sa 13 i Uroš Kovačević sa 10, dok su po 9 osvojili Petar Krsmanović i Srećko Lisinac.

U timu Australije najefikasniji bili su Pol Kerol i Luk Smit sa po 17 poena, dok je 12 osvojio Džejms Vir.

U grupi C pored Australije i Srbije nalaze se još selekcije Italije i Kameruna. Srbija naredni meč igra protiv afričke selekcije u subotu od 18 časova.

Direktan prenos ponovo ćete moći da pratite ekskluzivno na Sport klubu 1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading