SVI ME UDARAJU JER SAM SRBIN!

Autor:

Sport

03.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušanu Borkoviću (34) pukao je film zbog nekorektnog tretmana na stazi i van nje zbog čega je pre dvadesetak dana napustio TCR Evropa šampionat tri trkačka vikenda pre kraja sezone. Kada mu se glava ohladila, u razgovoru za Srpski telegraf je objasnio zašto mu je pao mrak na oči kada ga je Francuz Nelson Pansijatici izgurao sa staze u poslednjoj krivini trke u Austriji.

RepublikaFoto: Promo foto
Dušan Borković

- Zaista sam se nadao da prema meni ne postoji nikakva loša namera. Istina je da sam želeo da se raspravim, ali sam pogrešio vozača koji me je izgurao. Umesto ka Pansijatisiju, ja sam krenuo ka momku koji vozi za tim legendarnog Ivana Milera, kao i Francuz. Miler me je prijavio promoteru šampionata, pa sam kažnjen, što je apsurd jer ga nisam napao. Stvorili su lažnu sliku o incidentu. Taj vozač nije dobio kaznu, ali ja jesam - istakao je Borković.

On dodaje da su dešavanja u Austriji samo deo kampanje koja se vodi protiv njega već dve sezone. Prošle godine, na poslednjoj trci na stazi Monca, Duca je takođe izguran sa staze, a kad je hteo da se raspravi, diskvalifikovan je, pa je zbog toga ostao bez šampionske titule.

- Meni se ovo dešava već ko zna koji put. Prema meni su ovakvi jer sam Srbin. Mene je moguće udarati, izbacivati sa staze i nikom ništa. Da sam recimo Francuz, Englez ili Nemac, bila bi skroz drugačija situacija. Upravo zbog toga sam doneo odluku da prekinem šampionat - naveo je Borković.

RepublikaFoto: Promo foto

Briga za porodicu i sebe

Ponašanje prema Dušanu Borkoviću nije novost, ali jeste njegova spremnost da rizikuje. Promena je usledila nakon rođenja ćerkice Sofije.

- Sad ne živim samo za sebe. Nemam pravo da rizikujem život, da idem do svojih limita. Sada moram da trezvenije razmišljam i da donosim najbolje odluke po sve nas. Jedna od njih bila je i napuštanje TCR Evropa - naglasio je Borković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading