Petercni nam doneli sreću: Srbija savladala Nemačku!

Autor:

Sport

25.07.2019

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

VaterpolIsti Srbije igraće za peto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, pošto su posle peteraca pobedili Nemačku sa 17:16 (12:12). Crna Gora zauzela 10. mesto.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Mandić

Golove za Srbiju postigli su: Dušan Mandić 6, Đorđe Lazić 2, Viktor Rašović 3, Ognjen Stojanović 2, Strahinja Rašović 1, Radomir Drašović 2, Nikola Dedović 1. Strelci za Nemačku, bili su: Ajgner 3, Boš 2, Rejbel 3, Real 1, Strelnecki 1, Gilien 1, Stam 3, Ćuk 2, Restović 1.

Većim delom meča se igralo po principu gol za gol. Nemačka je sredinom treće deonice povela sa 9:7, ljubomorno je čuvala stečeno prednost sve do 20 sekundi pre kraja kada je Đorđe Lazić pogodio za 12:12.

Usledili su peterci. Rističević je zaustavio udarac Giliena, a Mandić je mirno zatresao mrežu. Rejbel je bio siguran, ali siguran je bio i Nikola Dedović. Stam je zatresao mrežu, a prednost Srbije zadržao Ognjen Stojanović. Ajgner je nadmudrio Rističevića, ali je siguran bio i Radomir Drašović. Nadu Nemaca sačuvao je Mateo Ćuk ali je pobedu doneo Viktor Rašović.

Srbija će se za peto mesto boriti sa boljim iz duela Australija – Grčka. Vaterpolo reprezentacija Crne Gore zauzela je deseto mesto na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji. U poslednjem meču na šampionatu popularne "ajkule" su poražene od SAD-a sa 15:14.

Amerikanci sa kojima su Crnogorci dva puta igrali na turniru u Kini, na kome su jednom pobedili sa 14:13, a drugi put izgubili sa 8:4, bolje su počeli meč pa su posle prve deonice vodili sa 4:2.

Sve je krenulo iz početka posle izuzetno efikasne druge četvrtine koju je dobila Crna Gora. Mnogo golova je viđeno i u trećem kvartalu, ali je na semaforu pisalo 11:11.

Usledila je velika borba u poslednjoj četvrtini, više snage i koncentracije imali su vaterpolisti SAD, koji su slavili sa 15:14. Bio je ovo prvi poraz Crne Gore u Južnoj Koreji, ali i pored toga, morala je da se zadovolji 10. mestom. Ostala je daleko od borbi za medalje, posle šokatnog poraza od Australije.
Golove za Crnu Goru postigli su: Aleksandar Ivović 6, Vladan Spaić 2, Đuro Radović 2, Uroš Čučković 1, Mlađan Janović 1, Bogdan Đurđić 1, Nikola Murišić 1. Strelci za SAD, bili su: Huper 4, Halok 4, Daube 3, Bouen 2, Irving 2, Ramirez 1.

Japan je u borbi za 11. mesto pobedi Južnu Afriku sa 15:5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading