U PETAK FINALE SPORTSKIH IGARA MLADIH

Autor:

Sport

24.07.2019

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žamor dece ovih dana odzvanja Adom Ciganlijom. Na najpopularnijem beogradskom izletištu održava se državno finale "Dunav osiguranje" Sportskih igara mladih Srbije, koje je okupilo čak 2.349 učesnika. Pobednici u rukometu, šahu, tenisu, stonom tenisu i basketu tri na tri već se znaju, a danas se nastavlja nadmetanje u drugoj grupi sportova.

PODRŠKA MLADIMA

Veliko finale zakazano je za petak, kada će igre posetiti premijerka Srbije Ana Brnabić i visoki predstavnik Evropske unije Johanes Han, koji je i ambasador igara. Klinci će igrati Koka-Kola KUP u malom fudbalu, Lino turnir između dve vatre, odbojku i odbojku na pesku. Decu će obići i selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković i nekadašnji reprezentativac Ognjen Koroman. Sa njima su se već družili rukometni reprezentativci Stevan Sretenović, Vanja Ilić, Jelena Trifunović, član IO Stonoteniskog saveza Srbije Nemanja Ignjatov, sportska direktorka SIM Srbije Zorica Mijatović i asistent predsednice Sportskih igara mladih Srbije Marija Mihajlović.

- Ovo su predivne stvari. Prvi put sam na Sportskim igrama mladih, oduševljen sam koliko su deca srećna na terenima. Parola manifestacije je da su svi pobednici. Gledali smo malo stoni tenis, potezi su sjajni. Velika stvar je kada sportove koje volite možete igrati besplatno, a ujedno znate da ako pobedite u vašim gradovima, idete u Beograd - istakao je Sretenović.

KRAJ U SPLITU

Pobednici iz devet sportova obezbediće plasman na veliko međunarodno finale, koje počinje u Splitu 15. avgusta. Tamo će dečaci i devojčice iz Srbije igrati protiv drugara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

- Ako budete prvi, idete na letovanje na Jadran. A onda tamo dueli, ali i poznanstva sa vršnjacima iz Hrvatske i Bosne. To je nešto posebno i svaka čast vladama ove tri zemlje što podržavaju igre - dodao je rukometni reprezentativac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading