Održane seoske igre Sportskog saveza Srbije u Ratini!

Autor:

Sport

09.07.2019

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljno jutro u selu Ratina kod Kraljeva bilo je malo drugačije od dosadašnjih. U školskom dvorištu OŠ „Dositej Obradović“ održane su Seoske igare Sportskog saveza Srbije, a ekipe sa teritorije Kraljeva iz pet sela borile su se za prolazak u veliko finale. Prisutne su pozdravili potpredsednik Sportskog saveza Kraljeva Nebojša Jovanović i član Gradskog veća zadužen za sport Ivan Bunardžić.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Seoske igre u Ratini kod Kraljeva

Na znak predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, igre su mogle da počnu:

- Drago mi je da na jednom mestu vidim i mlađe i starije, i muškarce i žene, kako se kroz 10 disciplina bore za prvo mesto. Želja za prolaskom u finale je velika, a 31. avgusta u Rudnoj Glavi biće veoma interesantno pratiti ko će izvojevati pobedu. Nadam se da ćete se pre svega dobro družiti, ali ne zaboravite da je važno i dati maksimum na terenu i ponašati se fer i sportski  – rekao je Štefanek.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Seoske igre u Ratini kod Kraljeva

Takmičari su se prihvatili svojih zadataka. Redom su se nizale odbojkaške i fudbalske utakmice, partije šaha, pa nadvlačenje konopca i štapa, bacanje kamena i skok u dalj, videli smo i ko je nabrži i najspretniji na poligonu, a ko je najjači u obaranju ruku, dok je neko u narodnom rvanju pobedio snagom, a neko je nadmudrio protivnika. Borba je bila velika, a kad sve saberemo treće mesto zauzela je ekipa Vrbe. Razlika između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe bila je u 3 boda, ali svakako obe putuju na finale 31. avgusta. Srebrom se okitila ekipa GSS036, a zlatom tim iz Miločaja.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Seoske igre u Ratini kod Kraljeva

- Hvala Sportskom savezu Srbije na ukazanom poverenju, nama je veliko zadovoljstvo da se uključimo u svaku sportsku akciju. Trudićemo se da u narednim godinama održimo kontinuitet Seoskih igara i nadamo se da će broj takmičara iz godine u godinu biti sve veći. Poželeo bi sreću ekipama koje će najpre svoje selo, a onda i gad Kraljevo predstavljati na velikom finalu, a Sportski savez Kraljeva će biti uz njih i dati im vetar u leđa – zaljučio je Miloš Simović predsednik Sportskog saveza Kraljeva.

RepublikaFoto: Sportski savez Srbije
Seoske igre u Ratini kod Kraljeva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading