Amerikanke odbranile Ligu nacija

Autor:

Sport

07.07.2019

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkašice Sjedinjenih Američkoh Država odbranile su titulu u Ligi nacija.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija: Foto

Sjedinjene Američke Države savladale su u finalu drugog izdanja Lige nacija Brazil i tako odbranile titulu osvojenu prošle godine. Amerikanke su slavile nakon pet setova i velikog preokreta- 20:25, 22:25, 25:15, 25:21, 15:13.

Brazilke su odlično obavile posao u prva dva seta. Nije bilo lako, ali uspele su da povedu 2:0. Ispotavilo se da ni to nije bilo dovoljno da dođu do titule.

Podbacile su dosta u trećem setu u kome su osvojile samo 15 poena i tako dale krila Amerikankama da osvoje i četvrti set. U petom je već sve bilo na strani SAD koje su na krilima preokrta došle i do pobede.

Čak 73 poena Amerikanke su osvojile iz napada, 58 su na ovaj način upisale Brazilke, a u ostalim statističkim parametrima razlike su bile minimalne.

Sjajna Andrea Druz osvojila je za pobednički tim 33 poena, sa 15 je pomogla Kelsi Robinson, a sa 10 Hejli Vašington. Na drugoj strani po 20 poena osvojile su Gabrijela Braga Gimaraeš i Loren Geraldo Tešeira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading