Seoske igre održane u Zaječaru!

Autor:

Sport

07.07.2019

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 20 godina Seoske igre Sportskog saveza Srbije organizovane su u Zajecaru. Ovoga puta na Popovoj plaži okupile su se ekipe sa cele opštine.

Na otvaranju prisutne su pozdravili Davor Štefanek predsednik Sportskog saveza Srbije i zlatni srpski olimpijac koji je i otvorio Igre:

- Mislim da je ovo prava stvar za mlade, da se skupe i da se bave sportom. Želeo bih pre svega da se lepo zabavite i da se družite ali pošto sam sportista uvek gledam da pobedim, tako gledajte i vi da date svoj maksimum. Želim svima sreću i neka najbolji pobedi - istakao Štefanek.

Gradski većnik Vujadin Milošević podsetio je da se Seoske igre održavaju posle dve decenije u gradu na Timoku:

- Hvala Sportskom savezu Srbije na ukazanom poverenju i inicijativi da se tradicija vrati u naš grad. Nadamo se da će i na velikom finalu 31. avgusta ekipe dati svoj maksimum i u pravom svetlu predstaviti Zaječar - rekao je Milošević.

Ni visoke temperature nisu sprečile takmičare da daju sve od sebe i takmiče se u 10 disciplina. Iako se takmiči u grčko - rimskom stilu Štefanek je iskoristio priliku da podeli savete takmičarima narodnog rvanja. Nadvlačenje štapa je bilo žestoko, a od jačine takmičara, gledaoci su strepeli da li će drvo izdržati. Odbojka je u Zaječaru igrana na pesku, po želji takmičara iako to neće biti slučaj na finalu. Kada su završene sve discipline i sabrani bodovi treće mesto osvojila je ekipa Rgotine. Drugo mesto zauzela je ekipa Zvezdana, a zlatni pehar podigla je ekipa Grljana. Tako ćemo 31. avgusta u Rudnoj Glavi gledati isped grada Zaječara Zvezdan i Grljan u velikoj borbi na republičkom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading