Sportska delegacija Bocvane u poseti Srbiji!

Autor:

Sport

06.07.2019

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportska delegacija Bocvane boravila je u trodnevnoj poseti Srbiji. Tokom boravka u našoj zemlji obišli su krovne sportske institucije - Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije i Sportski savez Srbije. Na sastanku predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković upoznali su goste sa radom najmasovnije sportske organizacije na Balkanu.

RepublikaFoto: Promo foto
Delegacija Bocvane u posedi Beogradu

- Drago nam je da strane delegacije dolaze u Srbiju, da možemo svoja iskustva preneti na njih, velika je čast kada drugi pitaju za savet i kada stižu pohvale iz mnogih zemalja sveta za rad krovnih sportskih institucija. Nadam se da će im pomoći današnji sastanak, a mi smo uvek na raspolaganju kolegama iz inostranstva. I mi želimo da sakupljamo različite modele funkcionisanja, od ove godine kroz posete i niz sastanaka trudimo se za izgradimo što bolju međunarodnu sportsku saradnju. Tako smo uspostavili inicijalne kontakte sa Egiptom, Turskom, Mađarskom, Republikom Severnom Makedonijom, Kubom, Indonezijom i nastavljamo dalje - istakao je Štefanek.

Korisne informacije i iskustva iz našeg uspešnog sistema sporta koji je iznedrio mnogobrojne šampione pokušaće da primene i u svojoj nama dalekoj afričkoj zemlji.

RepublikaFoto: Promo foto

- Velika je čast sedeti za stolom sa olimpijskim šampionom poput Davora Štefaneka. Zaista je velika stvar što je takav sportista na čelu organizacije poput Sportskog saveza Srbije jer zna najbolje šta je potrebno sportistima. Zanimljiv je način na koji posvećujete pažnju neolimpijskim sportovima, rekreativnom sportu, kao i sportu u školama. Zaista je odlično što mislite na sve segmente sporta i trudite se da im poklonite pažnju - rekao je Mareko Steady Basupang, sekretar Nacionalne komisije za sport Republike Bocvane.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading