Udovičić i Štefanek u poseti gradu sporta: Da Subotica postane centar sportskog turizma!

Autor:

Sport

05.07.2019

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić zajedno sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem obišao je opštine Suboticu i Bačku Topolu. Sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima vođeni su sadržajni i konstruktivni razgovori o daljoj saradnji na unapređenju sistema sporta i omladinske politike u tom delu Srbije.

- Ovom prilikom bih istakao odličnu saradnju Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije. Zajednički radimo i težimo ispunjenju istih ciljeva za uspešniji sport u Srbiji i zdraviju omladinu naše zemlje. Ovom akcijom obilaska opština dogovorena su još dva projekta, a nastavićemo da omasovljavamo sport kod dece i sprovodimo planove u delo - istakao je predsednik SSS Davor Štefanek.

Ministar je posetio trening Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak", u fiskulturnoj sali OŠ "Jovan Mikić", a školi uručio dve košarkaške table sa obručima, mrežu za odbojku, dva gola i 40 lopti za različite kolektivne sportove.

RepublikaFoto: Promo foto

- Uvek volim da dođem u Suboticu, "grad sporta", grad koji ima olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, ima Gabora Sagmajstera i mnoge proslavljene sportiste, na kojim se bazira budućnost srpskog sporta, i grad koji u budućnosti treba da ponese i epitet grada sportskog turizma. U tom cilju smo uradili dve kapitalne investicije - rešenje sistema hlađenja u Hali sportova i rekonstrukciju fudbalskog stadiona - poručio je ministar Vanja Udovičić.

- Razmišljamo u dva pravca - da pokrijemo školski sport i nastavu fizičkog vaspitanja, a sa druge strane da obezbedimo što bolje uslove za obavljanje svih vrsta fizičke aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Tokom posete Subotici i Bajmoku, istaknuto je da su učinjeni značajni koraci u realizaciji više važnih projekata sportske infrastrukture, i naglašena važnost stvaranja uslova za dalju popularizaciju sporta u školama i među omladinom. Posećeni su mladi sportisti ŽOK"Spartak" i OŠ"Jovan Mikić" u Subotici i FK"Radnički 1905" iz Bajmoka – gde su dodeljeni vredni kompleti sportske opreme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading