Slavlje u Topoli: Karađorđe se vratio u Prvu ligu!

Autor:

Sport

04.07.2019

18:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lep dan za topolsku odbojku – preko konkursa za popunu Prve B lige odbojkaši Karađorđa su ušli u viši rang i tako krunisali jednu odličnu sezonu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Odbojkaši Karađorđa

Posle više od dve decenije, prvoligaška odbojka igraće se ponovo u Topoli. A nije delovalo da će biti tako. Pre samo dve sezone klub osnovan davne 1964. godine bio je pred gašenjem, mlađe kategorije nisu postojale, klub je bio u dugovima, nije bilo ni igrača ni trenera. Agilna nova uprava sačinjena od bivših igrača i pojačana direktorima osnovne i srednje škole u Topoli, uspela je da stabilizuje klub zdravim koracima. Radili su na povratku bivših igrača, ponovnom formiranju mlađih kategorija po kojima je Topola oduvek bila prepoznatljiva, školovanju mladih trenera, naravno poštovanju reči prema igračima i partnerima. Iz kluba ističu da su sve dogovorene obaveze prema igračima i trenerima izvršavali na vreme, i prezadovoljni su pre svega ljudskim kvalitetima, ali i odbojkaškim znanjem momaka koji su došli sa strane i pojačali klub.

Publika je sve ove napore prepoznala, vratila se na tribine i često bila presudni igrač u derbi mečevima.

Ovu sezonu klub je završio na prvom mestu Druge lige centar, ali na kvalifikacionom turniru nije uspeo da osvoji prvo mesto u direktnom duelu sa Topličaninom iz Prokuplja. Ipak, druga šansa je iskorišćena i od srede je Karađorđe prvoligaš.

Tu se ne završavaju planovi i snovi ekipe iz varošice podno Oplenca. Ekipa želi da bude konkuretna već u narednoj sezoni u Prvoj B ligi, tako da se već od sutra kuju planovi za ojačavanje igračkog i stručnog kadra, sređivanje hale, a neminovna je i potraga za novim sponzorima. U klubu se nadaju da će neko od velikih privrednika iz Topole i Šumadije prepoznati značaj kluba, činjenicu da stotine dečaka i devojčica treniraju (potpuno besplatno), da se pre svega radi o jednoj zdravoj sportskoj priči.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading