Vaterpolisti Srbije bez pola tima učestvuju na SP!

Autor:

Sport

28.06.2019

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle osvajanja zlata u Svetskoj ligi i izborene vize za Olimpijske igre, selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odlučio je da na predstojeće Svetsko prvenstvo ne pozove čak sedmoricu standardnih igrača.

RepublikaFoto: Starsport
Vaterpolisti Srbije

Srbija će na medalju u Južnoj Koreji ići bez Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Stefana iBranislava Mitrovića i Milana Aleksića!

Ipak, ni taj, da kažemo kombinovani sastav, neće biti slab, jer će mu udarne igle biti trofejni igrači Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Miloš Ćuk.

- Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Boegrad bio cilj sezone. Ispunili smo i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio. Niz godina, a posebno u poslednje dve, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu. Zato sam odlučio da sada pauzraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda ispunjavamo našu strategiju - rekao je srpski selektor Dejan Savić.

Na širem spisku od 14 igrača za Svetsko prvenstvo su: Dimitrije Rističević, Lazar Dobožanov, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Strahinja Rašović, Nemanja Vico, Đorđe Lazić, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Nikola Dedović, Miloš Ćuk, Ognjen Stojanović, Sava Ranđelović i Veljko Tankosić.

Srbija će u prvoj fazi takmičenja biti u grupi sa Crnom Gorom, Grčkom i Južnom Korejom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading