Nezapamćen uspeh srpskog juniorskog sinhro tima!

Autor:

Sport

26.06.2019

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na upravo završenom evropskom prvenstvu LEN European Junior Artistic "Synchronised" Swimming Championships u sinhronom plivanju, koje je ove godine održano u Pragu od 19 do 23.juna naša reprezentacija je predvođena trenerima Snežanom Sokolović i Anom Pejčić i nastupila u disciplinama tim, figure, tehnički i slobodni solo i duet.

RepublikaFoto: Promo foto
Sinhrono plivanje

U disciplini "TIM" juniorska reprezentacija SRBIJE je nastupila u sledećem sastavu: Jana Počuča, Sara Miletić, Nina Šišović, Tara Pudar, Katarina Adamović, Ema Nikolić, Katarina Lazarević, Anastasija Živković, Lena Popović i ostvarila istorijski uspeh osvojivši 73.0666 bodova.

Devojke su se ovim bodovima plasirale na 11. mesto , u finale Evropskog prvenstva i 12 najboljih juniorskih timova Evrope.

RepublikaFoto: Promo foto
Juniorska reprezentacija Srbije

U disciplinama tehnički i slobodni solo nastupala je: Jelena Kontić, a u tehničkom i slobodnom duetu Jelena Kontić i Elena Jeremić, sa trenerom Svetlanom Kontić.

U ovim disciplinama je ostvaren plasman u finale u disciplini slobodni solo sa 74.0333 boda i tehnički duet sa 70.9774.boda.

U disciplini slobodni duet plasirale su se na 14.mesto sa 73.7337. bodova. 

RepublikaFoto: Promo foto

Posle malo dužeg perioda ostvarena su finala u juniorskoj kategoriji u više disciplina.

Zahvaljujući velikoj podršci Ministarstva omladine i sporta i kao verovanju Saveza za sinhrono plivanje Srbije u mlade juniorke, ove devojke su imale priliku da odmere svoje znanje i umeće na ovom prestižnom takmičenju . 

Svojim rezultatom su pokazale, da ovaj tim ima ogroman potencijal i da uz podršku Ministarstva, Saveza i naravno njihovih roditelja i škola će сse tek kretati uzlaznom putanjom na evropskoj i svetskoj sceni sinhro sporta .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading