Očekivanja ista, prvo mesto i plasman na Olimpijske igre

Autor:

Sport

16.06.2019

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vaterpolista Srbije Sava Ranđelović rekao je da njegova ekipa na završnom turniru Svetske lige u Beogradu želi prvo mesto.

RepublikaFoto: Starsport
Vaterpolisti Srbije

Finalni turnir igra se od 18. do 23. juna na bazenu Tašmajdan, a Srbija će biti u prilici da osvoji 12. titulu u ovom takmičenju, gde je rekorder po broju trofeja.

- Očekivanja su kao i uvek ista, a to je prvo mesto i plasman na Olimpijske igre. Neki igrači su pre nekoliko dana završili sezonu, pa su se kasnije priključili. Igramo dugo godina zajedno i igramo pred domaćom publikom i daćemo sve od sebe - rekao je Ranđelović Tanjugu.

Srpski vaterpoliisti na Svetsku ligu dolaze posle Evropa kupa na kom su zauzeli sesto mesto. Iako im rezultatski ova takmičenje nije bilo važno, bila je to prilika da se upoznaju sa novim pravila po kojima će se igrati i na turniru u Beogradu.

- Evorpa kup smo brzo zaboravili. Nećemo se na to obazirati, gledaćemo samo sebe. Spremićemo protivnike, ali ako budemo igrali kao što umemo, ako u odbrani bili kao i do sada, mislim da će svakom protivniku biti teško da igra protiv nas. Posebno pred domaćom publikom.

Rivali Srbije u grupi biće Australija, Hrvatska i Kazahstan, dok će se u drugoj grupi takmičiti Mađarksa, Španija, Kanada i Japan.

- S obzirom da Mađari dolaze u izmenjenom sastavu, jeste teža grupa, jer su Hrvati i Mađari kompletni. Igra se po sistemu svako sa svakim, pa u čevtfinalu ko nam dođe, svejedno je. Očekujem veliku podršku navijača. Beograd je 2016. godine imao priliku i na Evropskom prvenstvu da nas bodri, pa je i ovo jedinstvena prilika, mislim da će biti pune tribine - zaključio je Ranđelović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading