"ORLOVI", IZBUŠITE IH KO ŠVAJCARSKI SIR!

Autor:

Sport

14.06.2019

17:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za srpski rukomet nedelja je dan za biti il' ne biti jer će u paklu novosadskog SPENS (18.00, RTS 2) "orlovi" morati kako znaju i umeju da pobede Švajcarsku kako bi se plasirali ne Evropsko prvenstvo, koje će u januaru naredne godine organizovati Norveška, Švedska i Austrija.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

Srbima trijumf od šest ili više golova razlike donosi drugo mesto na tabeli kvalifikacione grupe 2 i siguran plasman na kontinentalni šampionat, a ukoliko pobeda bude manje ubedljiva, četa Nenada Peruničića (48) najverovatnije će proći dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. Selektor je ubeđen da njegovi izabranici mogu da se revanširaju Švajcarcima za poraz od pre sedam i po meseci (29:24).

VREME ZA NAPLATU

- Svakako da smo sada drugačija ekipa nego što smo bili krajem oktobra, sazreli smo. Ponosan sam na moje momke, dobro kapiraju ono što im govorim, sve bolje funkcionišemo. Specifičan je psihološki trenutak jer znamo da moramo da pobedimo kako bismo igrali na Evropskom prvenstvu, ali na dobrom smo putu da sredimo glave. Švajcarska nije naivna ekipa, dobro su igrali ove godine, ali u nedelju moramo da ih srušimo, jednostavno nemamo izbora - ističe popularni Perun.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić
Rukometaši Srbije

PODRŠKA NAVIJAČA

Levo krilo "orlova" Vanja Ilić (26) svestan je značaja meča protiv Švajcarske i izraziti je optimista iako je Srbija u prethodnih pet kvalifikacionih mečeva zabeležila samo jedan trijumf, i to nad Belgijom u sredu (37:26).

- U nedelju je definitivno utakmicu godine za nas. Najveći adut gostuju je sjajni Endi Šmid. Sve kreće od njega, ali verujem da ćemo imati rešenja za njega. Ako budemo dali sve od sebe, ne sumnjam u uspeh. Treba izaći na teren i dati sve za pobedu, a da li će to biti sa golom ili 10 golova razlike, to nije presudno. Molim navijače da dođu da nas podrže i da zajedno proslavimo plasman na Evropsko prvenstvo - rekao je novi član francuskog Šarta.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić

Srbi, svi u SPENS!

Rukometaši Srbije imali su veliku podršku u Beogradskoj areni pre dva meseca, kada su pred 8.000 navijača remizirali sa favorizovanom Hrvatskom (25:25), a paklena atmosfera očekuje se i u novosadskom SPENS protiv Švajcarske. RS Srbije doneo je odluku da odlučujući meč za plasman na Evropsko prvenstvo bude besplatan, s tim da će svaki navijač morati da ima kartu. U dvorani će biti postavljene i kutije za pomoć narodnim kuhinjama na Kosmetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading