BRAVO MOMCI: SRBIJA UZELA BRONZU!

Autor:

Sport

03.09.2017

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je zemlja odbojke! Uspeli su izabranici Nikole Grbića da nastave fantastičan niz i donesu još jednu medalju sa velikog takmičenja u Srbiju. Ovog puta pala je Belgija u borbi za bronzu rezultatom 3:2!

RepublikaFoto: ossrb.org
Odbojkaši jure novu medalju za našu zemlju

Nakon nesrećnog poraza u polufinalu protiv Nemačke, vratili su se igrači Nikole Grbića iz ponora i savladali žilave Belgijance rezultatom 3:2.

Delovalo je na startu meča da će naši da se prošetaju do bronze, pošto su u prvom setu bukvalno počistili rivala rezultatom 25:17.

Ali protivnik se pokazao vrlo kvalitetnim, izvadili su se iz momentuma naše selekcije i u naredna dva seta demonstrirali vrhunsku odbojku koja ih je primakla na korak do cilja - osvajanja bronzanog odličja na EP u Poljskoj.

Četvrti set doneo je pravu dramu, pošto su već na startu Belgijanci stekli tri poena prednosti, ali su onda Luburić, Kovačević i drugovi izašli iz senke i počeli da igraju kako oni znaju. Razleteli su se i Petrić i Lisinac sa njima po parketu hale u Krakovu i preokrenuli rezultat za 25:22 i odlazak u taj-brejk.

 

Peti set je počeo furiozno, poveli su naši odmah na početku sa 3:0, ali se dosadno uporni Belgijanci ponovo vraćaju u egal. Međutim, bili su naši hrabri, strpljivi i pametni, te su lomili otpor protivnika mic po mic i držali prednost do kraja. Završni poen osvojio je Uroš Kovačević, čemu je prethodila sjajna defanziva naše ekipe.

Veliko slavlje je moglo da počne, ovi momci su odnosom prema državnom dresu i maksimalnim izgaranjem za naciju zaslužili najmanje bronzu, a jasno je da najveći uspesi ovih igrača i slavlje čitave nacije tek predstoje u budućnosti.

 

 

Tok meča:

V set

Povela je Srbija 3:0, ali su uporni Belgijanci stigli do 3:3

Naši se vraćaju na +3 - 7:4!!

Tehnički tajm-aut, promena strana i 8:6 za Srbiju, rovovska borba u Krakovu

11:9 je trenutno za igrače Nikole Grbića.

UZELI SMO BRONZU!! 3:2 ZA SRBIJU U OVOM ODBOJKAŠKOM MARATONU, UROŠ KOVAČEVIĆ JE OSVOJIO POEN ZA 15:12 I VELIKU POBEDU!!!

IV set

Prvi tehnički tajm-aut, vode naši 8:6, iako je Belgija imala na početku prednost od 4:1.

Drugi tehnički tajm-aut je stigao, imamo +2 - 16:14.

Pred kraj drugog seta Srbija preko Luburića stiže do 23:21. Uspeli smo da dobijemo četvrti set rezultatom 25:22!! Idemo u peti set koji će odlučiti ko će osvojiti bronzanu medalju na Evropskom šampionatu u Poljskoj!

III set

Nije dobro počelo za naše, Belgija ima 8:4 na prvoj pauzi u ovom setu.

Drugi tajm-aut, ista meta, isto odstojanje - Belgija i dalje ne +4 - 16:12.

Belgija ne posustaje, imaju veliku prednost od 21:15 i nalaze se pred preokretom u ovom meču...

Belgija osvaja treći set rezultatom 25:19, Srbija od sjaja do očaja na ovom susretu.

II set

Počeo je drugi set u kome Srbija osvaja prvi poen. Na prvom tehničkom tajm-autu Srbija vodi 8:7.

Nastavlja se igra poen za poen u drugom setu - 11:11. Srbija pravi prednost od dva poena na drugom tehničkom tajm-autu za 16:14. Sve se odvija dobro, samo da ovako nastavimo... Nećemo više bilo šta da prizivamo, Belgija pravi seriju od četiri poena za preokret - 16:18.

Belgija pred osvajanjem drugog seta, imaju vođstvo od 23:21.

Rezultat je 1:1 u setovima, naši su imali na startu ovog dela igre 7:3, kao i 16:14, ali je Belgija odlično reagovala u nastavku i došla do 25:22.

I set

Naši bolje otvaraju meč, imamo prednost od 5:2... Na prvom tehničkom tajm-autu Srbija ima komotno vođstvo od četiri poena razlike - 8:4.

Možete i na "Tviter" nalogu CEV-a da glasate u anketi na pitanje: Ko će osvojiti bronzanu medalju:

 

Trenutno je 14:9 za Srbiju, idemo ka osvajanju prvog seta sigurnim korakom... Sledi i drugi tehnički tajm-aut, Srbija uvećava zalihu na 16:9 pred završnicu prvog dela igre.

Srbija u završnici prvog seta ima vođstvo od 22:16!

Naši osvajaju prvi set! Perfektna igra za konačnih 25:17 za korak napred u borbi za medalju!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading