EP za mlađe seniore: VESLAČI BEĐIK I ĐERIĆ OSVOJILI SREBRO!

Autor:

Sport

03.09.2017

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski veslači Igor Đerić i Aleksandar Beđik osvoji su srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore do 23 godine u poljskom gradu Krušvici.

RepublikaFoto: serbian-rowing.org.rs
Beđik i Đerić se pkitili srebrom u jakoj konkurenciji

Đerić i Beđik, kojima je takmičenje u Poljskoj bilo prvo na međunarodnoj sceni u dubl skulu, osvojili su srebro rezultatom 6:49,99 minuta.

Zlatnu medalju osvojili su Grci rezultatom 6:47,96, a bronzanu medalju veslači iz Slovenije sa 6:55,29 minuta.

Trener srpski veslača, Aleksandar Ivković, izjavio je da je ova medalja najbolji pokazatelj njihovog napornog rada u ovoj godini.

- Đerić i Beđik su izveslali odličnu trku, najbolju u Krušvici i zasluženo su stigli do postolja. U finalu su bili neuporedivo bolji uslovi za takmičenje nego prvog dana, tako da je u 'pisanju' plasmana odlučivao suvi kvalitet. Najbolji dokaz toga jeste pobeda našeg čamca nad sjajnim Slovencima koji su bili na ivici finala ovogodišnjeg Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Plovdivu - rekao je Ivković.

Aleksandar Beđik je izjavio da je presrećan što se sa srebrnom medaljom oprostio od konkurencije seniora do 23 godine

"Jedan od ciljeva u finalu bio nam je da dokažemo da smo bolji od Slovenaca Krebsa i Aljančića, sedmog dubl skula na svetu. Uspeli smo u tome, ali ne i da osvojimo zlato, jer su Grci danas bili bolji. Međutim, nemamo za čim da žalimo. Pružili smo maksimum i postali evropski vicešampioni - rekao je Beđik.

Njegov partner Igor Đerić je izjavio da će mu ovo srebro biti ogroman podstrek za narednu sezonu, koja mu je i oproštajna u konkurenciji mlađih seniora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading