Čudo nad čudima: Bucmasti Meksikanac isprebijao Džošuu i ukrao mu sve titule!

Autor:

Sport

02.06.2019

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njujork je svedočio jednoj od najvećih senzacija u istoriji boksa. Meksikanac Endi Ruiz junior je tehničkim nokautom u sedmoj rundi savladao do sada nepobedivog svetskog teškaškog prvaka Entonija Džošuu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ruiz je iznenadio do sada neprikosnovenog Džošuu

Ruizu je u meč u legendarnom Medison Skver Gardenu ušao kao zamena za Džarela Milera. Niko mu nije davao prevelike šanse protiv aktualnog prvaka koji nema poraza u 22 profesionalne borbe. Ali, Meksikanac je zasluženo slavio i sada drži titule po WBA, IBO, IBF i WBF verziji s fantastičnom skorom - 33-1.

U prve dve runde nije bilo prevelikih uzbuđenja. Ali, u trećoj je Džošua poslao izazivača na pod. Bez dileme su svi mislili da je to početak kraja Ruiza. Međutim, on je nekoliko trenutaka kasnije uzvratio istom merom, pa se Džoša našao na podu uz odbrojavanje.

Ruiz je propustio priliku da dokrajči šokiranog Britanca, ali je pred kraj runde skoro izbacio Džošuu iz ringa kada je nasrnuo na njega. Sudija mu je ponovo brojao, pa ga je ovog puta spasilo zvonio. 

Posle nekoliko mirnih rundi, u sedmoj je Meksikanac sjajnom kombinacijom još jednom je srušio Džošuu. Uspeo je da se vrati na noge mada potpuno uzdrman, pa nije izdržao novi napad Ruiza koji ga je poslao u ponovo na kolena.

Entoni se ponovo pridigao, nije znao šta ga je snašlo, sudija ga je poslao u ugao, a nekoliko trenutaka kasnije prekinuo meč. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading