ODBOJKAŠI IZGUBILI DOBIJENO

Autor:

Sport

02.09.2017

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaška selekcija Srbije poražena je od Nemačke rezultatom 3:2 u polufinalu Evropskog prvenstva. Našim igračima nije bilo dovoljno ni vođstvo od 2:0 u setovima, ni dve meč lopte u četvrtom setu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Odbojkaši Srbije jure plasman u finale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Počelo je sve kako treba, imali su naši odbojkaši više od igre, ali su uporni i borbeni Nemci došli do preokreta za pamćenje od 0:2 do 3:2.

Srbija će u meču za treće mesto u nedelju igrati protiv Belgije, dok će se u finalu sastati Nemačka i Rusija.

Srbija je dobila neizvestan prvi set rezultatom 26:24 i u drugom potpuno počistili sa terena Nemce rezultatom 25:15.

Ali onda kreće strmoglav pad u igri izabranika Nikole Grbića. 

Pauza između drugog i trećeg seta očigledno je više prijala Nemcima, koji su se konsolidovali i u trećem setu odigrali na visokom nivou 18:25.

 

 

Četvrti set je doneo pravu malu dramu, igrali su i jedni i drugi na maksimumu svojih mogućnosti, a naši su propustili čak dve meč lopte u ovom delu igre. Pri rezultatu 25:24 za Srbiju Nemci vezuju tri poena i u najkritičnijim momentima uspevaju da se izdignu iznad situacije i izjednače na 2:2.

U petom setu su ponovo naši imali vođstvo, došli i do 10:8, ali su poklekli pred istrajnim Nemcima na kraju. Odlični servisi i nekoliko neiznuđenih grešaka naših su presudili za konačnih 15:13 i 3:2 za Nemce u setovima.

V set

Rezultat je 6:5 za Srbiju na trećini seta, ali je do prvog tehničkog tajm-auta rezultat 8:8.

Dva vezana poena za Srbiju - 10:8! Uzvraćaju potom i Nemci sa dva poena za 10:10.

Imamo pravu dramu, Nemačka vodi 12:11...

Gotovo je, Nemci su preokrenuli na 2:3 u setovima, kakav preokret

IV set

Igra se poen za poen u ovom delu igre, Nemci na prvom tehničkom tajm-autu vode 8:7. Uspevaju naši u nastavku da steknu minimalnu prednost i održavaju je - 14:13.

Ušao je ovaj četvrti set u neizvesnu završnicu - 23:23. 

Snašli su se Nemci bolje u ovoj igri nerava i dobili četvrti set 27:25, iako su naši vodili 25:24. Idemo u peti set, eto drame niotkuda...

III set

Nije tako dobro krenulo u poslednjem setu za naše odbojkaše u trećem setu. Igralo se poen za poen, ali onda Nemci kreću još jače i dolaze do vođstva od 12:10. Nakon toga Nemci vezuju još četiri poena i na drugi tehnički tajm-aut odlaze sa velikom prednošću od 16:10.

U nastavku Nemci dolaze do 20:15, sve su bliže osvajanju prvog seta na današnjem susretu.

Pokušali su naši da se vrate na sve načine, ali su bili sasvim van ritma i Nemci smanjuju na 2:1 u setovima. Ovaj deo igre okončan je rezultatom 18:25.

II set

Naši odbojkaši su bolji i na startu drugog seta, a na prvi tehnički tajm-aut su otišli sa prednošću od 8:5.

U nastavku meča nastavilo se po starom, Nemci rizikuju na servisu, ali se naši ne daju iznenaditi - 14:11. To je praktično bio i poslednji trzaj naših protivnika u drugom setu, pošto su izabranici Nikole Grbića stegli u odbrani i došli do ogromne prednosti od 22:14. Na kraju laganih 25:15 za vođstvo od 2:0 u setovima za Srbiju. Sve smo bliži finalu!

I set

Srbija je bolje ušla u meč i povela 5:3. "Orlovi" su održavali vođstvo i stigli do 10:7. Naši igrači su nastavili sa odličnom igrom i stigli do 17:12. Međutim, usledio je period bolje igre Nemaca, koji su smanjili prednost Srbije na 20:18. Nemci su uspeli da izjednače na 23:23. Usledila je drama u finišu prvog seta, koji je ipak pripao Srbiji 26:24.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading