ZBOGOM, LAUDA

Autor:

Sport

22.05.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srce trostrukog šampiona Formule 1 Nikija Laude prestalo je da kuca u 71. godini u njegovom rodnom Beču, saopštila je njegova porodica.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
ODLAZAK LEGENDE: Niki Lauda

- Sa dubokom tugom objavljujemo da je naš voljeni Niki preminuo mirno u krugu porodice u ponedeljak. Njegova jedinstvena ostvarenja kao sportiste i biznismena će ostati nezaboravna, kao i njegova žeđ za akcijom, njegova direktnost i hrabrost. On je uzor za sve nas, bio je dobar i brižan suprug, otac i deka i nedostajaće nam - poručili su iz porodice Lauda.

Austrijanac je titule u najbržem karavanu na svetu osvajao 1975, 1977 i 1984. godine. Odrastao je u porodici uglednih advokata i biznismena. Od njega se očekivalo da nastavi dedinim i očevim stopama, ali je ljubav prema automobilizmu bila jača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
1976. godine preživeo nesreću

- Nije problem. Ne prihvatam ponudu. Zaboravite na porodični posao, ne morate da mi pomognete. Uspeću sam. Kada postanem svetski šampion, nemojte me tražiti. Tada neću biti vaš sin, vaš unuk, neću biti neko ko vas poznaje - saopštio je mladi Lauda porodici i otišao u banku po kredit kako bi sam finansirao svoju strast.

Ona ga je umalo koštala glave 1976. godine, kada je doživeo stravičnu nesreću na stazi Nirburgring u Nemačkoj. Lauda je ostao u zapaljenom bolidu, izgorelo mu je čitavo telo, a čak mu je i sveštenik davao poslednju pričest jer se očekivalo da će umreti.

- Silina udara bila je takva da mi je kaciga spala sa glave. Ali ja nisam želeo da umrem. Želeo sam i dalje da živim - ispričao je Lauda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading