Legendarni kapiten reprezentacije Srbije okončao karijeru!

Autor:

Sport

21.05.2019

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić na kraju sezone završava trofejnu karijeru, saopštio je danas njegov klub Vesprem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Jedan od najboljih srpskih rukometaša u 21. veku, u 38. godini, prestaje sa aktivnim igranjem, nakon šest sezona u dresu mađarskog kluba.

Ipak, rođeni Aranđelovčanin ostaće u Vespremu i naknadno će biti saopšteno koju će ulogu da obavlja.


Najviše uspeha imao je u dresu nemačkog Kila sa kojim je osvojio dve titule Lige šampiona i po tri Bundeslige i Kupa Nemačke, pre nego što je 2013. godine potpisao za Vesprem i kasnije podigao po pet trofeja prvaka i Kupa Mađarske, uz dve SEHA lige



Ilić, koji je karijeru počeo u Šamotu i nastupao je još za Kolubaru, Fidelinku, Gorenje i Gumersbah, dva puta je bio najbolji strelac Lige šampiona u sezoni 2014/2015 sa 114 golova i sa 120 u sezoni 2015/2016.

Za reprezentaciju Srbije dao je 456 golova na 125 utakmica i sa kapitenskom trakom predvodio je do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu na domaćem terenu, kada je izabran za MVP-ija turnira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading