33. Međunarodni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom "Ljubomir Ivanović Gedža"!

Autor:

Sport

21.05.2019

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni turnir u rvanju grčko-rimskim stilom za seniore Ljubomir Ivanović Gedža, 33. po redu, očekuje nas 31. maja i 1. juna 2019. godine.

RepublikaFoto: Promo
Ljubomir Ivanović
Drugu godinu za redom posle duže pauze turnir će se održati u Mladenovcu i to u Sportskom centru Ljubomir Ivanovic Gedža.
Zahvaljujući opštini Mladenovac, sportskom savezu Mladenovca, Rvačkom savezu Srbije i Ministarstvu za omladinu i sport RS ovogodišnji tradicionalni memorijalni turnir će biti na jednom svetskom nivou, kakav i sam Gedža zaslužuje.
 
Podsetićemo da je Ljubomir Ivanović Gedža bio naš savezni rvački trener sa najviše osvojenih medalja na svim svetskim takmičenjima, takođe je bio i naš PRVI sportista koji je 1954. godine osvojio zlatnu medalju na svetskom takmičenju.
 
Prošle godine za memorijal je izdata i knjiga PRVI koja govori o životu i karijeri ovog velikog sportiste koji je zadužio našu zemlju. Autori su unuka Lj.I. Gedže Snežana Nena Sokić, novinar i glumica i sportski novinar Nebojša Stanković, a sve to zahvaljujući Sportskom savezu Mladenovca i Goranu Spasojeviću.
Foto: Promo
Reprezentacije koje će ove godine krasiti Mladenovačke strunjače na memorijalu su:
 
Srbija, Iran, Rumunija, Švedska, Slovačka, Hrvatska, BiH, Mađarska. Verovatno Rusija, Moldavija i Bugarska. 
Očekujemo oko 100 rvača iz različitih delova sveta.
 
Promoteri ovogodišnjeg 33. po redu Memorijalnog turnira su naši proslavljeni sportisti: Davor Štefanek olimpijski šampion, Viktor Nemeš svetski prvak, Goran Grbović i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading