Preran završetak karijere: Legendarni hrvatski vaterpolista otišao u penziju!

Autor:

Sport

20.05.2019

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski vaterpolista Sandro Sukno je i zvanično objavio da je primoran da u 29. godini života okonča profesionalnu karijeru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sandro Sukno

Još krajem 2017. godine je objavljeno da ima srčanih problema i da je vrlo moguće da će morati da se povuče iz bazena.

On je početkom 2018. godine bio povrgnut operaciji, koja je otklonila tadašnje tegobe, ali se kasnije ispostavilo da njegovo zdravstveno stanje nije dovoljno dobro da bi mogao profesionalno da se bavi sportom.

- Poštovani prijatelji sporta, kolege saigrači, treneri, vaterpolo zvaničnici, a nadasve navijači, osećam da mi je dužnost da ovim putem obavestim javnost kako sam morao doneti nimalo jednostavnu odluku. Odlučio sam iz zdravstvenih razloga da okončam aktivnu igračku karijeru - naveo je Sukno u saopštenju.

On je karijeru započeo u Dubrovniku, a nastupao je iza Pro Reko, Primorje i Jug, dok je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio takmičenje na Olimpijskim igrama, te Svetsko i Evropsko prvenstvo, a 2017. je proglašen za najboljeg vaterpolistus sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading