Srbija napada EP u obe konkurencije

Autor:

Sport

16.05.2019

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na konferenciji za medije Stonoteniskog saveza Srbije, održanoj u hotelu Constantin The Great u Beogradu, najavljeni su kvalifikacioni turniri za plasman na Evropski šampionat u stonom tenisu, koji se održava u Nantu od 3. do 8. septembra

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija: Foto

Muška reprezentacija Srbije nastupa 18. i 19. maja u grupi 1 u Bukureštu zajedno sa reprezentacijama Litvanije i domaćinom reprezentacijom Rumunije.

Ženska reprezentacija Srbije je domaćin kvalifikacionoj grupi 3, u kojoj se nalaze i selekcije Italije i Estonije.

Mečevi ove grupe igraju se 18. i 19. maja u maloj dvorani Štark arene.

Selektor ženske reprezentacije Slobodan Stojanov i selektor muške.reprezentacije Miloš Djukić, uz dozu opreza, najavljuju da će njihove selekcije ostvariti zacrtani cilj u ovoj sezoni - plasman na Evropski šampionat u Francuskoj ove jeseni.

Kapiten ženske reprezentacije Andrea Todorović ocenila je da će Italija biti veliki rival našoj selekciji, dok očekuje sigurnu pobedu protiv Estonije, koja bi, imajući u vidu da se na Evropski šampionat kvalifikuju dve najbolje reprezentacije iz svake kvalifikacione grupe, bila dovoljna za ostvarenje cilja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ona se raduje i podršci navijača u Maloj dvorani Štark arene ovog vikenda i obećava da će igračice pruziti svoj maksimum da im se dobrom igrom i rezultatom oduze.

Kapiten muške reprezentacije Marko Jevtović je izjavio da je reprezetacija Rumunije izuzetno ozbiljan rival, čije igrače naši reprezentativci dobro poznaju. Predvodi je iskusni Adrian Krišan, a u njenom sastavu je i Ovidiu Jonesku, koji je na Svetskom sampionatu u Budimpešti, osvojio srebrnu medalju u muškom dublu sa Špancem Roblesom.

- Reprezentacija Litvanije je značajno izmenila sastav za ovaj turnir, njihovi igrači su nam nepoznati, ali nam je pobeda u tom mecu neophodna da bi obezbedili plasman na Evropski šampionat - rekao je Jevtović.

Predsednlk Stonoteniskog saveza Srbije,ali i član reprezentacije, Aleksandar Karakaševic je izjavio da je veoma zadovoljan rezultatima reprezentativnih selekcija, kao i da od njih očekuje ne samo da se kvalifikuju na Evropski šampionat, već i da nakon ozbiljnih priprema,ostvare i dobre rezultate na ovom najznačajnijem takmičenju u sezoni.

Stonoteniski savez Srbije poziva navijače da podrže ovog vikenda naše rerezentativke u Maloj dvorani Štark Arene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading