Mercedes pokorio stazu u Barseloni na treningu

Autor:

Sport

10.05.2019

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Valteri Botas ostvario je najbrže vreme i na današnjem drugom treningu u Barseloni uoči trke Formule 1 za Veliku nagradu Španije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Botas, koji je bio najbrži i na prvom treningu, ostvario je rezultat od 1:17,284 minuta, a iza je bio njegov timski kolega Luis Hamilton sa 0,049 sekundi zaostatka.

Treći je bio vozač Ferarija Šarl Lekler sa 0,301 sekunde zaostatka, a četvrti njegov timski kolega Sebastijan Fetel sa 0,389 sekundi.

Ferari je na stazi u Heresu izveo bolide sa poboljšanim motorima i aerodinamikom.

Peti na drugom treningu bio je vozač Red Bula Maks Verstapen, šesti je bio Roman Grožan iz Hasa, a sedmi Pjer Gasli iz Red Bula. Vozač Alfa Romea Kimi Raikonen zauzeo je 11. a Danijel Rikardo iz Renoa 15. mesto.

Treći trening na programu je u subotu pre kvalifikacija, koje počinju u 15 časova, a trka za Veliku nagradu Španije vozi se u nedelju od 15.10.

Botas je prvi u generalnom plasmanu sa bodom više od Hamiltona, koji je tri puta pobeđivao u Španiji, uključujući i prethodne dve godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading