MAJA OGNJENOVIĆ: Upoznavanje sa novom gardom, budućnost ne treba da nas brine

Autor: Sportklub

Sport

07.05.2019

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Maja Ognjenović ističe da je svesna da postiji želja navijača da vide svetske šampionke u Beogradu, ali da nije sigurna koliko će devojke biti spremne za prvi turnir Lige nacija.

RepublikaFoto: Foto/FIVB
Maja Ognjenović

Aktuelne svetske i evropske prvakinje okupile su se u utorak u Beogradu. Od 32 igračice sa šireg spiska, prozivci je prisustvovalo njih 18. Mahom su se pojavile devojke koje su igrale domaće prvenstvo, a od igračica koje su u oktobru osvojile svetski tron odazvale su se Maja Ognjenović, Silvija Popović, Brankica Mihajlović, Bjanka Buša i oporavljena Bojana Milenković. 

Prvi meč odbojkašice Srbije igraće za tačno dve nedelje u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Holandije.

- Koliko god da je lepo što je prvi vikend u Beogradu, ne znam u kom ćemo se sastavu pojaviti. Klupske sezone su nedavno završene, Stefana i dalje igra, Tijana je tek završila, Milena isto. Znam koliko je nestrpljenje kod publike da nas vidi, jer za to nije imala prilike. Moramo, ipak, i na naše potrebe da mislimo. Sezona je bila kratka, ali izuzetno naporna. Liga nacija nije nešto što je primarno, pa je potrebno sve lepo izbalansirati - kazala je Ognjenovićeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Maja Ognjenović

Na pitanje koliko poznaje mlade igračice koje je pozvao selektor Zoran Terzić, prva dama plavog tima je odgovorila:

- Iz domaće lige stvarno ne znam. Koliko god da mi je drago da vidim mnogo mlade i talentovane dece, nisam imala priliku da ih gledam i upoznam. Neke su mnogo mlađe od mene. Raduje što ih ima toliko. Znamo svi da je odbojka u Srbiji tu gde jeste, sport je za koji se zna. Neka, budućnost naša ne treba da brine jer se vidi da će imati s kime da se radi.

Srbija će tokom prvog turnira Lige nacija igrati još i protiv Koreje i Turske.

Sve mečeve moći ćete da pratite na Sport Klubu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading