Darko Stošić 1. juna u Stokholmu

Autor:

Sport

24.04.2019

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski MMA borac Darko Stošić ima novog protivnika u UFC ogranizaciji – dobro obavešteni portal FloKombat objavio je da će se 27-godišnji borac sastati sa Amerikancem Devinom Klarkom prvog juna u Stokholmu u okviru događaja UFC Fajt najt.

RepublikaFoto: youtube.com/Telegraf.rs TV
Darko Stošić

Biće to drugi protivnik za 182 centimetra visokog borca, pošto je u svom UFC debiju 22. jula prethodne godine bio bolji Džeremija Kimbola i ubedljvio slavio nokautiravši ga u prvoj rundi.

Stošić, koji se takmiči u poluteškoj kategoriji (do 93 kilograma), pre MMA karijere uspešno se bavio džudom, a u profesionalnim MMA mečevima do sada ima 13 pobeda i jedan poraz. Stošićev drugi duel trebalo je da se odigra u februaru u UFC priredbi u Pragu, ali je Stošićev meč sa Rusom Magomedom Anakalajevim otkazan jer je Srbin doživeo povredu grudnog mišića.

Stošićev naredni protivnik Klark ima 29 godina, a do sada je u karijeri imao 9 (3 nokautom, 1 predajom protivnika) i tri poraza. Klark je trebalo da se suoči sa Rusom Ivanom Štirkovim na nedavno odigranom UFC događaju u Sankt Peterburgu, ali je meč otkazan zbog povrede domaćeg borca.

Prethodni meč u Klarkovoj karijeri odigrao se u decembru prošle godine kada je od njega bolji bio austrijski borac srpskog porekla Aleksandar Rakić tehničkim nokautom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@mmasindjelic u saradnji sa TAKE OVER SPORTS! @djomla.ks #mma #training #ufc #darkostosic

A post shared by Darko Stosic (@darko_ufc) on Apr 22, 2019 at 11:24am PDT

Zanimljivo je da će upravo Rakić nastupiti u jednom od mečeva koji će na programu biti u Stokholmu prvog juna – Rakićev protivnik biće poznati Britanac Džimi Manuva. Rakić u dosadašnjoj karijeri ima 12 pobeda i 1 poraz, a u UFC je imao tri borbe, a pobednik je bio u svakoj od njih.

Glavni meč priredbe u Stokholmu biće duel velike domaće zvezde Aleksandera Gustafson i Entonija Smita, kojeg je nedavno pobedio šampion Džon Džons.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading