Ovde će reprezentacija Srbije u auto sportu prvi put nastupiti

Autor:

Sport

23.04.2019

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije u auto sportu, koja će prvi put nastupiti na predstojećem "Rally Bulgaria", zvanično je predstavljena na konferenciji za medije u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMŠ).

RepublikaFoto: instagram.com/ducaborkovic
Ilustracija: Foto

Srpski tim formiran je u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKŠ), Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije (ŠS) i predstaviće se na 50. jubilarnom reliju u Varni od 9. do 12. maja.

U jakoj konkurenciji takmičara iz regiona, Srbiju će predstavljati Nenad Vićentić, Željko Milutinović, Goran Rabas, Luka Kotorčević i Nikola Jović.

Predsednik AMŠ Dejan Stojić tom prilikom istakao je da je AMŠ uložio dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika i na auto takmičenjima, te izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja će braniti boje Srbije na predstojećem reliju. 

- Još pre dve godine AMŠ i SAKŠ formirali su reprezentaciju u kartingu i danas ta deca već uveliko osvajaju bodove. Nadam se da ćemo tim putem nastaviti i u reli disciplini, te da ćemo ovaj sport podići na još viši nivo - rekao je Stojić i najavio formiranje reprezentacije i u ostale dve discipline.

RepublikaFoto: Promo
Ilustracija: Foto

- Posebno mi je drago što je prvi nastup naše novoformirane reprezentacije upravo na 50. “Rally Bulgaria”, upravo zbog dobre saradnje koju tradicionalno imamo sa prijateljima iz Bugarske. Ovaj reli, ukupne dužine 628 kilometara, vozi se dva dana i izuzetno je zahtevan, ali ja verujem da imamo reprezentaciju kojom možemo da se ponosimo i koja će uspeti da se izbori sa jakom konkurencijom - rekao je predsednik SAKŠ Staniša Lazarac.

AMŠ je nosilac razvoja auto sporta u zemlji, a formiranje ove reprezentacije upravo govori u prilog tome, rekao je generalni sekretar AMŠ Milan Nikolić i iskoristio priliku da istakne da je u martu mesecu zabeležen i rekordan broj učlanjenja u AMŠ.


- U cilju bezbednog tranzita kroz Srbiju pružanjem pomoći na putu, ne samo svojim članovima i članovima inostranih partnerskih klubova, već vozačima uopšte, slobodno mogu da kažem da smo u potpunosti spremni za narednu sezonu. Ovim putem apelujem na sve vozače da brzinu prilagode propisima u predstojećim prazničnim gužvama, kako na gradskim, tako na magistralnim saobraćajnicama i autoputu gde merenje srednje brzine između naplatnih rampi funkcioniše i svako prekoračenje se evidentira i sankcioniše - rekao je Nikolić.
RepublikaFoto: Promo foto
Ilustracija: Foto

On je podsetio da kao društveno odgovorna kompanija ove godine organizuju jubilarno 50. po redu, takmičenje osnovaca: "Šta znaš o saobraćaju", čime sprovodimo masovnu saobraćajnu edukaciju za osnovce vodeći računa o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

- Nastavljamo putem koji smo prethodnih pet godina trasirali zajedno sa Mirkom Butulijom i opravdavamo poverenje građana koje gradimo u svom skoro 100 godina dugom poslovanju - istakao je Nikolić.

Reprezentativci Srbije izrazili su zahvalnost AMŠ i SAKŠ na podršci, istakavši da se nadaju da će takmičenje biti uspešno, te da će opravdati ukazano poverenje i Srbiji doneti i prvi pehar.

- Drago mi je da je Bugarska prvo takmičenje koje ćemo osvojiti kao reprezentacija. Očekije nas teško takmičenje i nadam se ćemo odbraniti poverenje koje smo dobili da prezentujemo našu zemlju u Bugarskoj - rekao je Nenad Vićentić.

Vozač Luka Kotorčević istako je da mu je velika čast što ima priliku da predstavljam svoju zemlju na ovom takmičenju kao član reprezentacije. 

- Samo takmičenje je izuzteno zahtevno posebno što se prvi put popjavljujemo kao tim va granica države. Cilj je prvenstvno da svi dođemo do samog kraja takmičenja bez velikih poteškoća. Pripremićemo se najbolje što možemo. Na nama je da treniramo i pripremimo vozila i da prezentujemo našu državu u najboljem mogućem svetlu - rekao je Kotorčević.

"Rally Bulgaria" boduje se za Evropski reli trofej (ERT). 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading