Udovičić odlučan: Moramo da unapredimo sportsku infrastrukturu!

Autor:

Sport

22.04.2019

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zajedničkim snagama Stalna konferencija gradova i opština, Sportski savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta su organizovali konferenciju "Lokalne zajednice u oblasti sporta - perspektive i izazovi u finansiranju i strateškom planiranju".

RepublikaFoto: Promo foto
Konferenciju "Lokalne zajednice u oblasti sporta - perspektive i izazovi u finansiranju i strateškom planiranju"

Teritorijalni savezi imaju veoma značajnu ulogu lokalnih zajednica u ostvarenju cilja da pristup bavljenju sportom ima svaki građanin Srbije. U sali Skupštine Republike Srbije čelni ljudi sporta pokazali su veliko interesovanje za boljom informisanošću, kao i raspoloženje da uspostave što bolju komunikaciju sa republičkim vlastima. 

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio je prisutne i istakao da je finansiranje sporta u jedinicama lokalne samouprave tema koja čini veoma važan deo rada Sportskog saveza Srbije i članova - teritorijalnih sportskih saveza. Obilaskom sportskih saveza širom Srbije nailazili su kako na pozitivne primere, tako i na one gde ima određenih problema. Štefanek je upravo zato još jednom napomenuo da je neophodna dobra komunikacija, a da će Sportski savez Srbije nastaviti sa obilaskom teritorijalnih saveza i da je otvoren za sva pitanja, konsultacije i pomoći svojim članovima.

RepublikaFoto: Promo foto

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je značaj uloge lokalnih zajednica u ostvarenju cilja da pristup bavljenju sportom ima svaki građanin Srbije. Uz konstataciju da je bogata tradicija i posvećenost sportu širom Srbije razlog za ponos, ali i odgovorno delovanje, Udovičić je naglasio da je dalje unapređenje sportske infrastrukture neophodni uslov za dalji razvoj celokupnog sistema sporta zemlje. Udovičić je posebno naglasio važnost korišćenja mogućnosti koje pruža Erazmus+ program Evropske unije, kao i dva IPA projekta koji su započeti prošle godine.

Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić naglasio je da se SKGO bavi svim segmentima koji su zastupljeni u radu lokanih samouprava, ali da je veoma bitno staviti sport u prvi plan na ovoj konferenciji kao značajan segment u društvu Republike Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading