SVAKA ČAST - MARJANOVIĆ UZ POMOĆ PRIJATELJA PREŠAO SVIH 42 KILOMETRA: Marko slep istrčao maraton!

Autor:

Sport

16.04.2019

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski maraton dobio je minule nedelje šampione u muškoj i ženskoj konkurenciji u trkama na 42 i 21 kilometar, kao i Trci zadovoljstva na pet kilometara. Međutim, istinski pobednik 32. izdanja prestižne atletske manifestacije je Marko Marjanović (30), koji je postao prvi slepi trkač koji je savladao celu stazu.

RepublikaFoto: Andrija Jurašin
Vuk Terzin, Irena Pavlović, Marko Marjanović i Denis Ibišbegović

On je kroz cilj prošao dok je na satu stajalo 4:49:27 sati, a veliku zahvalnost duguje i svom timu. Maraton je završio vezan plastičnom trakom sa iskusnom ultramaratonkom Irenom Pavlović (43), a pomagali su mu još Denis Ibišbegović (56) i Vuk Terzić (50).

RepublikaFoto: Andrija Jurašin
Heroj Marko stiže na cilj

- Irena je trenirala sa Markom sve vreme, zato nije moglo da se sakrije zadovoljstvo na njegovom licu kada je prošao kroz cilj zajedno sa njom. Time je ispunio jedan od životnih ciljeva i istrčao Beogradski maraton. Podvig je još značajniji jer je veći deo staze prešao bez plastične veze sa Irenom - rekao je Ibišbegović i otkrio da će Irena sa Markom u novembru ići i na maraton u Atini.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading