GOLUŽA PUKO: SRBI NAS MRZE!

Autor:

Sport

12.04.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uzavrela atmosfera danima se pravila u susedstvu uoči sinoćnje utakmice 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu, u kojoj je Srbija u Štark areni dočekala Hrvatsku. Jedan od onih koji su rešili da sport stave u drugi plan i prednost daju šovinističkim izjavama jeste Slavko Goluža (47), nekadašnji selektor "kauboja", koji je zapalio javnost u Lijepoj njihovoj, podsećajući na prethodni duel ove dve rivalske reprezentacije u najvećoj srpskoj dvorani.

RepublikaFoto: youtube.com/SN tv Sport nedeljom
Slavko Goluža

- U odnosu na januar 2012. godine, kada su Srbija i Hrvatska igrale u polufinalu kontinentalnog šampionata pred 20.000 gledalaca i kada je rukometna euforija kod domaćina bila i te kako izražena, sada to nije slučaj. Što se tiče atmosfere, pre sedam godina bilo je jasno da će biti veliki pritisak na moju ekipu. Takvu atmosferu, kakva je bila tada u Beogradu i Srbiji, nisam u životu video. Srpskim navijačima je iz očiju bukvalno izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, ceo svet bi oštro reagovao. Srbi su to uspeli da zataškaju, kao i bacanje boce sa tribina na Ivana Balića i mene, a od koje je Žarko Šešum završio u bolnici - odvalio je Goluža u razgovoru za hrvatske medije.

GOLUŽA: Nije nam dato da pobedimo 2012. godine

Trener slovačkog Tatrana iz Prešova očigledno ne može da prežali to što je tada favorizovana selekcija "kockastih" na putu do finala zaustavljena od Stanića i drugova.

- Ma tvrdim i dan-danas da smo bili bolji i kvalitetniji od Srbije, ali nije nam dato da prođemo u finale. Previše je tu detalja da bi bili slučajni. Zaustavio bih se na tome jer ne volim da komentarišem suđenje, a inače nisam tip koji traži alibi - pravda se Goluža i sedam godina posle poraza.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading