Trči, uživaj, pomozi nekome!

Autor:

Sport

11.04.2019

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju, 14. aprila, održava se 32. Beogradski maraton, pod sloganom "Trči, uživaj, pomozi nekome". Osim polumaratonske i maratonske trke, u planu je i Trka dobrote koja će biti prilika da svoj doprinos daju trkači i organizacije koje prikupljaju sredstva za rešavanje društvenih problema. Neposredno pre maratona održana je konferencija u Skupštini Beograda tim povodom.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Konferencija povodom Beogradskog maratona

- Svi zajedničkim snagama radimo na tome da maraton bude i human, da ima ciljeve koji prevazilaze trkačke. Pokrovitelj Beogradskog maratona je premijerka Ana Brnabić, koja je i predsednik Saveta za filantropiju. U njeno ime sam ovde i šaljem poruku da će Vlada Srbije uvek biti uz vas i da nam kažete šta je to što još možemo da učinimo. Da nemamo osećaj odgovornosti ne bismo ni bili ovde- rekao je ministar rada Zoran Đorđević.

Fondacija Ana i Vlade Divac učestvuje u organizaciji trke dobrote. Cilj je promocija dobrih dela i osnivanje baze podataka kako bi lakše moglo da se pomogne onima kojima je to najpotrebnije.

32. Beogradski maraton je prvi na kojem će biti sakupljeno oko 60.000 plastičnih boca, jer je cilj da otpad ne završi na otpadu, već na reciklaži.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

Maraton će biti jedinstven jer je "pet friendly" tako da će i vlasnici sa svojim ljubimcima moći da učestvuju i trci. Cilj je da se promovišu ljubav prema životinjama i humano, odgovorno ophođenje prema njima.

- Pol Tergat kao promoter maratona je u putu ka Beogradu i velika je čast što će baš on bito promoter. Ministar je u Atini trčao na Autentičnom maratonu i tamo smo dobili Oskar humanosti. BG maraton je kompleksan i to je platforma koja proširuje pokret zdravlja i na polje humanitarnih aktivnosti. U ovom trenutku počeo je da radom prijavni centar i imamo rekordnih 8.000 prijavljenih trkača do sada. Iz preko 70 zemalja sveta ćemo imati takmičare i samo Kineza će biti oko 70. Beležimo rast u svakom smislu u odnosu na sve dosada održane maratone. BG maraton je dobio i priznanjen od šest najvećih svetskih maratona da bude kvalifikacioni maraton za završni master maraton 2021. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading