Anja Crevar ide u Tokio: Sudije je diskvalifikovale, pa potvrdile ogroman uspeh mlade Srpkinje!

Autor:

Sport

11.04.2019

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska mlada plivačica Anja Crevar izborila je "A" normu za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Anja Crevar

Ova 18-godišnjakinja je postala peti takmičar iz naše zemlje koji je obezbedio nastup na najvećoj sportskoj smotri na svetu. Do vize za Tokoji je stigla sa vremenom 4:37,70 u disciplini 400 metara mešovito na mitingu u Marseju.

Sudije su je najpre diskvalifikovale zbog nepravilnog poteza, ali je uložena žalba prihvaćena pa joj je priznat rezultat koji je nadmašio A normu (4:38,53) i to je ujedno državni rekord u ovoj disciplini.

- Anja ide u Tokio. Francuzi su potvrdili zvanično taj rezultat. Snimak je pokazao da je bez razloga disvkalifikovana. Ostaje još samo da i Olimpijski komitet Srbije potvrdi da je ispunila normu, što je formalnost. Čestitam Anji i treneru Marku Spasovu. Za Savez je velika stvar što već imamo troje sigurnih putnika za Japan. I biće ih još - potvrdio je za "Sportski žurnal" predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac.

Podsetimo, pre Anje, nastup na Olimpijskim igrama 2020. su izborili plivači Čaba Silađi i Sebastijan Sabo, te strelci Damir Mikec i Zorana Arunović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading